Política 08/10/2015

L'edifici de Sud Radio acollirà un centre mèdic-esportiu d'alt rendiment

Martí ha donat a conèixer que el Govern convocarà un concurs per a la concessió d'un centre mèdic-esportiu d'alt rendiment en alçada en aquest edifici ubicat al cap del port d'Envalira

2 min
Martí durant el seu discurs / G.LL.T. (ANA)

L'edifici de Sud Radio al cap del port d'Envalira acollirà un centre d'alt rendiment mèdicoesportiu en alçada. Durant el debat d'orientació política d'aquest dijous, el cap de Govern, Toni Martí, ha anunciat que l'Executiu té la intenció de convocar un concurs per a la concessió d'un centre d'aquestes característiques "que ocupi les instal·lacions de l'edifici de Sud Radio, que fa anys que no tenen cap utilitat". Martí també ha donat a conèixer que s'ha demanat al Govern francès que les carreteres nacional 20 i 22 passin a ser de nivell 1, un fet que suposaria que en període hivernal es garantís que la via estigués en servei les 24 hores del dia.

Martí ha destacat la tasca que està duent a terme per tal de "donar un ús eficient a béns patrimonials de l'Estat, dels quals actualment no se'n treu cap rendiment". En aquest sentit, ha posat d'exemple la inversió anunciada a l'Hotel Rosaleda d'Encamp, a casa Rossell d'Ordino, a Ràdio Andorra així com al mateix edifici de Sud Radio, on s'hi vol desenvolupar aquest centre d'alt rendiment mèdicoesportiu en alçada.

Durant el debat d'orientació política, Martí també ha donat a conèixer que el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha demanat al Govern francès que canviï la qualificació de les carreteres nacional 20 i 22, les que donen accés a Andorra, per tal que passin a ser de nivell 1.

Aquest fet, ha explicat Martí, suposaria que en període hivernal "s'haurien d'adoptar les mesures per garantir que la carretera es manté en servei les 24 hores", no com passa ara, que molts cops s'acaba tancant. Martí ha assegurat que aquesta petició s'ha fet per tal de donar resposta a "la inquietud, els neguits i les crítiques dels veïns del Pas de la Casa quan la carretera queda tancada".

En relació als accessos a Andorra des de França, Martí també ha posat de manifest que gràcies a "la feina constant i discreta que s'ha fet en cooperació amb les autoritats franceses per aprofitar els fons del programa POCTEFA 2014-2020" s'ha aconseguit una important dotació per a la instal·lació de proteccions d'allaus a les vies d'accés al Principat des de França.

Martí ha detallat que dels 189 milions de què disposa el programa, aprovat sota la presidència andorrana de la Comunitat de Treball dels Pirineus, s'hi inclou una assignació de fins a 28,5 milions "per promoure especialment la prevenció i gestió de riscos naturals".

stats