Política 12/01/2017

Liberals i SDP lamenten que el director de l'INAF deixi de ser andorrà

Ferran Costa considera que la decisió és "totalment injustificable" mentre que Víctor Naudi critica la "voluntat manifesta de proveir-se d'un càrrec a mida"

ARA Andorra
2 min
Una imatge de l'hemicicle del Consell General / M.T.

Andorra la VellaLiberals d'Andorra i Socialdemocràcia i Progrés han criticat aquest dijous la decisió del Govern de nomenar un expert espanyo, Ramón López, nou director de l'Institut Nacional Andorrà de Finances, refermant-se en els seus posicionaments que ja van expressar quan es va aprovar la modificació de la Llei que va permetre aquesta mesura.

D'una banda, el conseller liberal Ferran Costa ha denunciat que un càrrec cabdal d'una institució es supleixi amb recursos aliens, tenint en compte que el sector financer és un dels pilars de l'economia i que, per tant, "podem garantir que hi ha molts professionals al país amb els coneixements sobradament necessaris per poder ocupar aquesta plaça". A més, Costa ha lamentat que el mateix ministre Jordi Cinca hagi reconegut que això encarirà la factura, "que malauradament no la paga el senyor Cinca, sinó tots els ciutadans d'Andorra".

En una línia similar s'ha expressat el conseller general d'SDP Víctor Naudi, que ha dit que la decisió no li sorprèn vista la pressa en aprovar la modificació legislativa, que ha servit per "nomenar un càrrec que segurament ja tenien vist". Naudi considera que aquesta figura ha de recaure en una persona de nacionalitat andorrana per respectar la Constitució i per poder fer front a les responsabilitats, i ha afegit que si realment volien incorporar aquesta persona, "la podien encabir perfectament dins l'organigrama però deixar en mans d'una persona andorrana el càrrec de director". A més, SDP coincideix amb el PS en assenyalar que el nomenament trenca l'equilibri institucional, ja que "només es mira cap al sud". En aquest sentit, ha acusat el cap de Govern de propiciar que "Andorra es converteixi cada vegada més en una província més d'Espanya".

stats