Política 15/03/2017

Liberals vol informació relativa a les recomanacions del GAFI

Volen l'informe de l'estudi nacional de risc, el pla d'acció i implementació de les recomanacions i riscos i el document sobre les accions desenvolupades

ARA Andorra
1 min
Josep Pintat

Andorra la VellaEl president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, ha entrat una demanda a la Sindicatura perquè el Govern li faci arribar una còpia de l’informe final complet de l’estudi nacional de risc del país, elaborat segons la metodologia del Banc Mundial, i que té el seu origen en la recomanació 1 del Grup d'Acció Financera (GAFI). Tal com recorden en un comunicat des de la formació política, aquest informe es va obtenir a partir del treball realitzat entre el 20 i el 22 de setembre de l’any passat al Principat.

La demanda d’informació s’acompanya de dues peticions més. Per un costat, Pintat també demana el “pla d’acció i implementació de les recomanacions i riscos detectats” i per l’altre, sol·licita l’”informe de l’estat actual de les implementacions de les accions desenvolupades i de les propostes d’actuació sorgides de l’estudi nacional de risc i de les recomanacions del GAFI”.

El president del grup parlamentari liberal, considera “del tot necessari poder disposar d’aquest informe per analitzar la informació que conté” i d’aquesta manera, poder treure les seves "pròpies conclusions de l’estudi nacional de risc del país”, exposa. "No és el mateix que t’expliquin les dades o que et facin un resum, que poder estudiar-les detingudament”, conclou.

stats