Política 16/03/2017

Liberals es mostraran "positius i col·laboradors" tot i que l'acord de competències i transferències els genera "dubtes"

Pintat ha reiterat que cal "treballar conjuntament" i ha tornat a demanar una taula entre les tres parts perquè la llei s'entri amb consens.

Ana
2 min
Un moment de la reunió entre el grup parlamentari liberal i el Govern / C.G. (ANA)

Andorra la VellaEl grup parlamentari liberal s'ha trobat aquest dijous al migdia amb el cap de Govern, Toni Martí, i la secretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudi. La reunió s'emmarca en la ronda que està fent l'Executiu amb tots els grups parlamentaris per informar-los de l'acord al qual han arribat amb els comuns per modificar la Llei de transferències i de competències. Liberals ha assegurat que veu de "forma positiva" la documentació que els ha lliurat el Govern, "perquè manté el model territorial", a paraules del president del grup parlamentari, Josep Pintat. No obstant això, Pintat ha declinat fer valoracions més profundes fins que no estudiïn bé l'acord i fins passada la reunió a tres bandes del proper dia dilluns 20, amb la presència de membres de l'Executiu, els cònsols i tots els grups parlamentaris. "Intentarem ser positius i col·laboradors", ha assegurat Pintat, tot i que també ha plantejat que amb la presentació els han sortit "dubtes" pels quals demanaran "aclariments".

Pintat ha insistit que no entraran a posar "adjectius pejoratius" a aquest acord, tot i que sí que ha opinat que "no és una reforma en gran profunditat" i, més aviat, "és una adequació".

En paral·lel a l'estudi exhaustiu de la nova fórmula legal per repartir les transferències i les competències entre els comuns i el Govern, el president del grup liberal ha recordat que ells ja fa temps que reclamen una taula de treball entre les tres parts per tal que la reforma de les lleis estigui feta "des del consens" i per tant, entri a la Sindicatura com a proposició de llei, i no com a projecte de llei del Govern. Si finalment no fos així, "ja farem esmenes".

Martí i Naudi s'han reunit també aquest dijous amb el grup parlamentari demòcrata. Dilluns ho van fer amb els integrants del grup mixt, Partit Socialdemòcrata i Socialdemocràcia i Progrés.

stats