Política 23/05/2016

Liberals proposa acollir una reunió de la Internacional Liberal

La voluntat seria la d'explicar la posició de la formació pel que fa a la negociació de l'acord d'associació amb la UE

ARA Andorra
1 min
La consellera liberal Judith Pallarés durant la seva intervenció a la reunió del comité executiu de la Internacional Liberal

Andorra la VellaLiberals d'Andorra han proposat al comité executiu de la Internacional Liberal que el Principat pugui acollir l'any que ve una reunió de la Internacional Liberal amb l'objectiu d'"explicar al món la posició dels Liberals d’Andorra envers la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea", segons han informat des de la formació. Aquesta proposta ha estat plantejada per la consellera liberal Judith Pallarés durant la 196a reunió del comité executiu de la Internacional Liberal a Tbilissi, Geòrgia, que s’ha celebrat aquest cap de setmana. Aquesta trobada, tal com han remarcat, podria suposar l'arribada al país d'un centenar de persones, entre les quals polítics "de primer ordre".

Durant la seva participació a la reunió del comité executiu, Pallarés ha moderat la principal taula de debat de la trobada centrada en els reptes de seguretat a nivell global. El debat va comptar amb la ministra de defensa de Geòrgia, Tina Khidasheli; l'exministre de defensa d’Eslovènia, Roman Jakic; David Usupashvili, president del Parlament de Geòrgia i el president de la Internacional Liberal i exministre d’Exteriors d’Andorra, Juli Minoves. Durant la xerrada, es va debatre sobre la situació que actualment viu Geòrgia amb la pressió que exerceix Rússia a la seva zona fronterera i la necessitat que la república europea pugui rebre el suport de l’OTAN per mantenir la seva integritat territorial i els valors democràtics, segons han informat des de Liberals d'Andorra.

stats