Política 20/03/2017

Costa creu que la reunió entre els tres estats "referma" els seus "advertiments"

Reiteren que el país “no es pot permetre” assumir la lliure circulació de persones

M.f.
2 min
El conseller liberal Ferran Costa / M.F.

Andorra la VellaDavant el fet que en la reunió tripartida de dissabte a Mònaco entre aquest país, Andorra i San Marino al voltant de l’acord d’associació amb Europa s’hagués refermat la voluntat dels tres estats d’impulsar "clàusules i mesures" per evitar la lliure circulació plena de persones, Liberals d’Andorra ha mostrat la seva “satisfacció” perquè des del Govern es “recullli el guant” d’allò que des de la formació “reclamaven”. D’aquesta manera, el conseller general Ferran Costa ha posat en relleu que aquesta reunió trilateral no fa sinó “refermar” la postura dels liberals d’”advertiment” en el sentit que el país “no es pot permetre” assumir la lliure circulació de persones.

També han reiterat el fet que cal que aquestes negociacions es duguin a terme amb “pausa” que no vol dir “aturar-les” sinó negociar “de manera pensada”, amb cautela, i tenint en compte que el que cal és que s’acabi aconseguint un bon acord. En aquest sentit, la consellera liberal Carine Montaner ha recordat que altres països que han negociat acords similars han tardat “anys i anys” en tancar-los i, per tant, reiteren que per sobre de tot hi ha d’haver el fet d’arribar a un bon acord més enllà del temps que s’hi dediqui. “Ens cal assossec, calma i no terminis que ens posin cotilles”, ha destacat Costa. Recordant a més a més que hi haurà un canvi al capdavant de la cartera d’Afers Exteriors i que el nou titular també necessitarà un temps per agafar les regnes del ministeri.

Des de Liberals també consideren que seria “un fracàs intolerable i insostenible” que se celebrés un referèndum que no fos acceptat per la ciutadania i insisteixen que cal molta més pedagogia perquè en el moment en què s’hagi de votar l’acord d’associació, sigui acceptat.

Pel que fa a la protesta dels estanquers francesos, Montaner ha destacat que s'ha d'incidir en la diplomàcia sobretot amb frança per explicar la realitat del Principat.

stats