Política 28/06/2016

La Llei de finances públiques es modificarà per adaptar-la internacionalment

S'espera presentar el text a la Comissió Legislativa de Finances en el proper semestre i que aquesta modificació serveixi també per corregir les recomanacions que s'han fet des del Tribunal de Comptes

Ana
2 min
El cap de Govern, Toni Martí, ha defensat la posició del Govern sobre la qüestió.

Andorra la VellaEl ministre de Finances, Jordi Cinca, ha avançat que el Govern treballa en la modificació de la Llei de finances públiques amb la voluntat que la comptabilitat pública s'adapti a les normes internacionals, la qual cosa, ha remarcat, suposarà "un salt qualitatiu important". D'aquesta manera, ha posat en relleu que espera en el proper semestre presentar el text a la Comissió Legislativa de Finances, i que aquesta modificació hauria de servir, no només per fer aquest avanç important en aquest aspecte sinó també per corregir les recomanacions que s'han fet des del Tribunal de Comptes.

Aquest anunci l'ha fet el ministre en la votació al Consell General de la liquidació els comptes dels organismes i societats públiques i parapúbliques i l'informe del Tribunal de Comptes corresponent al 2014 i durant la qual els consellers generals i el Govern han admès que calen modificacions legislatives per poder fer aquesta adaptació a les recomanacions del Tribunal de Comptes. També s'ha posat en relleu que calen més mitjans per a aquest tribunal.

Durant el debat també s'ha posat en relleu la preocupació dels consellers i també del Govern perquè l'Institut Andorrà Nacional de Finances (INAF) no hagi presentat els comptes en el termini necessari, una qüestió que Cinca ha vinculat al fet que el 2015 va ser un any complicat per a aquest organisme tenint en compte l'afer BPA i que espera que no es torni a produir. També s'ha posat en relleu que el Fòrum Nacional de la Joventut tampoc no va presentar aquests comptes.

Des del PS s'ha manifestat al Govern el fet que aquesta no podia ser "una aprovació més" de la liquidació de comptes i han tornat a mostrar la seva preocupació per les recomanacions lligades al SAAS. Així, el conseller Pere López, ha destacat que es tracta d'"irregularitats" molt greus i que cal que se'n derivin "resposanbilitats i acomiadaments" si cal. El cap de Govern, Toni Martí, li ha contestat que s'ha encarregat un informe a un lletrat aliè i que les conclusions seran trameses als consellers.

stats