Política 01/03/2015

López espera "sorpreses" amb els resultats a la Massana, Encamp i Andorra la Vella

Des de la coalició Junts, han animat els ciutadans a exercir el seu dret a vot "perquè hi hagi la màxima participació possible"

Mayte Barrachina
2 min
El candidat de la coalició Junts, Pere López, durant la seva votació a la Massana./M.B.

La MassanaPuntual a la seva cita amb les urnes, el candidat a cap de Govern per la coalició Junts, Pere López, ha exercit el seu dret a vot acompanyat per les seves filles i el seu nebot, que segons el candidat "està més nerviós que jo mateix", i de fet ha passat en tres ocasions, acompanyant el seu avi, la seva mare i el seu oncle.

Després de dipositar la seva papereta passades les 11.30 del matí, López s'ha mostrat molt satisfet i s'ha atrevit a augurar possibles resultats, de fet ha assegurat que "hi haurà sorpreses en algunes parròquies com la Massana, Encamp, i a veure que passa a Andorra la Vella".

Tanmateix, des de la coalició formada pel Partit Socialdemòcrata, Verds, Iniciativa Ciutadana i Independents, han animat els ciutadans a exercir el seu dret a vot perquè hi hagi la màxima participació possible. López ha demanat a tots a aquells que encara estan en dubte si participar en aquestes eleccions o no, que "en la mesura que sigui possible que ho facin".

López ha exercit el seu dret a vot en un dels moments de major afluència de ciutadans al centre electoral, situat al Comú de la Massana, ja que nombroses famílies s'acostaven fins allà per votar la seva opció. Els comentaris entre els assistents: "crec que hem vingut en el moment més mediàtic". A més, alguns asseguraven que "tot i fer una mica de mandra per el dia que feia, venim a fer país".

Tot i això, no es presentaven grans cues a la Massana, i potser no s'hi formin en cap moment del dia, ja que ha estat la parròquia amb el major percentatge de vot judicial –el 26% dels electors-. Pere López creu que potser el motiu sigui la divisió de la majoria comunal en relació a les tres candidatures i "és normal que la pressió exercida en aquest Comú sigui superior a la que pot haver-hi en altres parròquies".

Quant a la xifra total d'electors que han optat per la via del vot judicial, López ha considerat que "Andorra és un país turístic i per tant hi ha molta gent que no pot exercir el seu dret a vot perquè treballen o potser també per altres qüestions com la presència de candidats i autoritats als centres electorals".

López ha abandonat el Comú amb les seves filles per descansar i preparar-se per a aquesta nit. Els candidats de la coalició Junts, seguiran els resultats des del restaurant l'Aigüeta d'Andorra la Vella.

stats