Política 09/10/2015

López critica les "greus mancances" del Servei d'Ocupació

El líder socialdemòcrata assegura que "tot el mèrit és nostre" pel que fa a la reforma fiscal

Ana
2 min
El president del grup mixt, Pere López, durant la intervenció

Andorra la VellaEl president del grup mixt i líder socialdemòcrata, Pere López, ha qualificat el Govern d'"esgotat i sense projecte" i ha negat la recuperació econòmica insistint que "els principals indicadors econòmics van a la baixa". López ha tirat d'estadística per denunciar la reducció de la massa salarial, la davallada de la recaptació d'ingressos per la duana o de les importacions. A més, tal com ha fet Víctor Naudi, ha defensat la tasca del govern del PS en l'àmbit de l'ocupació i del Servei que se n'ocupa, perquè encara té "greus mancances".

El conseller general socialdemòcrata ha dedicat, però, bona part de la intervenció a l'afer BPA i els costos d'imatge per al país que se'n deriven. López ha tornat a al·ludir a les tasques d'auditoria i ha insistit que "hi ha coses que no quadren". Això, sumat a l'aparició d'Andorra en llistes de paradisos fiscals, ho ha utilitzat López per criticar la política exterior, tot i que ha refermat el suport al Govern en les negociacions de l'acord d'associació i ha exigit que es passi "de la paraula als fets".

Les reaccions més exagerades del cap de Govern han vingut en la secció que López ha dedicat a les iniciatives legislatives del PS, després d'anunciar una proposició de llei de l'emprenedoria per "agilitzar, simplificar i impulsar l'activitat dels emprenedors". Aquesta proposició se sumaria a les iniciatives legislatives per reduir els terminis per a l'assoliment de la nacionalitat andorrana i la pujada "immediata" del salari mínim al 50% del salari mitjà que el president del grup mixt ha anunciat que aviat entrarà al Consell General.

López també ha fet un repàs a la crítica progressista en temes com el "retard" del Govern en diferents qüestions, la modificació de la llei de la CASS, els problemes de les pensions, la "manca de model" del cap de Govern pel que fa a la reforma de les administracions públiques i el que ha qualificat de "maquillatge de comptes". "El promès equilibri pressupostari és en realitat una falsedat", ha afegit López, que creu que el Govern no sap com compensar la davallada d'ingressos tant de les taxes del tabac com de l'IGI bancari. També ha aprofitat per afirmar que "tot el mèrit és nostre" pel que fa a la reforma fiscal i els plans de rehabilitació d'edificis i renovació del parc mòbil, fet que ha provocat somriures entre la bancada demòcrata.

stats