Política 12/11/2015

L'oposició de Sant Julià acusa Camprabassa de posar en perill els usuaris del Tobotronc

Torrentallé ha explicat que la decisió de tancar el Tobotronc ha estat de Camprabassa, ja que periòdicament es realitzen inspeccions per millorar les instal·lacions i s'han detectat algunes mancances

Ana
3 min
El conseller d'SDP, Josep Roig, mostra la sanció de Govern contra Camprabassa S.A. per irregularitats en les instal·lacions del Tobotronc./M.B.(ANA)

Sant Julià de LòriaDesprés que el Govern hagi enviat un expedient sancionador a Camprabassa S.A. per diverses negligències en les instal·lacions del Tobotronc, el Consell d'Administració de la societat treballa per presentar les pertinents al·legacions en el termini de deu dies des de la seva notificació. Segons ha explicat el conseller de Finances del Comú de Sant Julià de Lòria, Joan Besolí, en absència de la cònsol major, Montserrat Gil, que per motius de viatge no ha assistit a la sessió de Consell de Comú celebrada aquest dijous a la tarda, els responsables estan treballant per buscar els motius pels quals no s'havien reparat les mancances que tant l'organisme d'inspecció i control TÜV Rheinland com el Servei de Transport per Cable havien notificat durant l'any 2014. Besolí ha assegurat que el Consell d'Administració no tenia constància d'aquestes irregularitats i que la seva prioritat és la seguretat de les persones. Com a exemple d'això, ha explicat que en els darrers tres anys han fet ús d'aquesta atracció al voltant de 500.000 persones i el número d'accidents s'ha reduït "considerablement".

Per contra, des de l'oposició, el conseller Josep Roig, ha criticat que es tracta d'una "irresponsabilitat molt gran" el fet de mantenir unes instal·lacions obertes posant en perill tant els treballadors com els visitants de Naturlàndia. També el conseller del PS, Rossend Areny, ha demanat explicacions dels motius pels quals no es va reparar quan es va notificar fa un any. Tot i això, l'equip comunal ha dit que esperarà a presentar al Govern les al·legacions pertinents per poder donar explicacions.

Durant la sessió de Comú, el cònsol menor, Manel Torrentallé, ha explicat que la decisió de tancar l'atracció ha estat presa únicament per Camprabassa S.A., ja que periòdicament es realitzen inspeccions per millorar les instal·lacions i s'han detectat algunes mancances que s'estan solucionant. Per la seva banda, Besolí ha insistit que es tracta d'una pràctica rutinària, i que a més el Govern no els obligava al tancament, ja que "no són suficientment greus". Segons el conseller de Finances, és possible que l'atracció torni a funcionar en un període d'entre dues i tres setmanes.

Quant a l'accident que constata l'acta d'inspecció del Servei de Transport per Cable i que no consta en cap registre a la societat, Besolí ha explicat que en anteriors ocasions s'han trobat en la situació que usuaris que pateixen un cop, no notifiquen res al parc i a la sortida van a l'hospital i presenten una denúncia. Per la seva banda, el conseller d'SDP, Josep Roig, s'ha mostrat preocupat i ha insinuat que si s'ha ocultat aquest accident, potser no és l'únic.

Camprabassa S.A. registra un dèficit de més de dos milions d'euros

Entre els punts de l'ordre del dia hi havia la presentació de diferents auditories, entre elles la de Camprabassa S.A., que ha registrat a 31 de desembre del 2014 un dèficit de 2.034.693 euros, tot i que el conseller de Finances, Joan Besolí, ha insistit que a finals d'any "Naturlàndia serà sostenible".

Tot i això, el conseller del PS, Rossend Areny, ha lamentat "no veure la llum al final del túnel", i ha assegurat que ha perdut la confiança perquè diu que els resultats de les auditories "no són gens prometedors".

Segons s'ha explicat durant la sessió, els auditors auguren incertesa per continuar l'activitat de Naturlàndia en un futur.

Sant Julià tanca el tercer trimestre amb un superàvit de 477.131 euros

Durant la sessió del Consell de Comú, que ha tingut diversos moments de tensió, el conseller de Finances ha fet un seguiment del pressupost del segon i del tercer trimestre, i ha explicat que s'ha tancat el tercer trimestre amb un superàvit de 477.131 euros, tot i que preveuen tancar l'any amb un dèficit de 511.650 euros, i un deute acumulat de 21,1 milions d'euros.

Actualment, el límit d'endeutament se situa al 91%, i per aquest motiu, des de l'oposició han mostrat la seva preocupació. Roig ha acusat l'equip comunal de falsejar els comptes per pal·liar la situació de cara al ciutadà, recordant que el Tribunal de Comptes va informar que el Comú havia superat el seu sostre d'endeutament.

Tanmateix, Areny tampoc s'ha mostrat convençut amb aquests resultats, i més tenint en compte que aquest dijous s'ha aprovat un suplement de crèdit extraordinari per fer front a les despeses derivades del pagament de l'Escola bressol.

stats