Política 20/04/2017

L'oposició clama contra el "ministeri a mida" de Saboya

Pintat considera que la nova cartera d'Economia i Innovació suposa per al Govern "una cadira de més i gent que no vol marxar cap a casa"

F. A.
2 min
Josep Pintat, conseller liberal, aquest dijous al Consell

Andorra la VellaEls grups del Consell General han valorat positivament, "per l'experiència en la matèria", el nomenament, a partir del proper 15 de juliol, de l'actual ambaixadora d'Andorra a la UE, Maria Ubach, com a nova ministra d'Exteriors, en substitució de Gilbert Saboya, que passarà a liderar un nou ministeri, d'Economia i Innovació. Tots els grups excepte el demòcrata han criticat que Saboya no hagi abandonat l'executiu i han considerat aquesta remodelació com un "canvi de cadira".

"Li desitgem els màxims encerts a Maria Ubach, però ens xoca que Saboya sigui el ministre que hagi d'acabar la negociació de l'acord sobre mercaderies, perquè la senyora Ubach és la cap de gabinet de la negociació, com a ambaixadora de la UE", ha valorat el conseller liberal, Josep Pintat, que considera que Ubach "hauria d'agafar la responsabilitat de les negociacions amb la UE quan fos nomenada ministra; no voldríem pensar que el ministre Saboya entengui que la senyora Ubach no està qualificada per tirar la negociació endavant". Pintat ha dit que la remodelació del Govern suposa que "hi haurà una cadira de més i gent que no volen marxar cap a casa i que es queden".

"Pensem que és una persona seriosa i treballadora i li donem un vot de confiança", ha valorat la consellera socialdemòcrata, Rosa Gili, sobre el nomenament d'Ubach al capdavant d'Exteriors. La consellera no ha estat tan considerada amb el canvi de cartera de Saboya: "No entenem que se li faci un ministeri a mida i pensem que no hi ha cap raó per aquest canvi, que no sigui mantenir aquesta persona al Govern". "Vam començar amb nou ministres i ara en tenim onze, la ciutadania ja ho valorarà", ha conclòs Gili.

SDP "respecta" la figura i el perfil d'Ubach, però el nomenament "demostra la feblesa del Govern de Toni Martí de trobar un perfil amb un pes més polític en aquests moments de legislatura". "Fer un canvi de cartera en plena negociació és un error i pot demostrar un signe de feblesa davant la Comissió Europea", ha valorat el conseller del grup mixt, Víctor Naudi, per a qui la nova cartera del ministre Savoya "no és més que un canvi de cadira que demostra que hi ha un problema de model de fons, estructural, més enllà d'iniciatives com Actua, que són pur màrqueting".

El grup demòcrata ha felicitat la futura ministra d’Exteriors pel nou nomenament, i ha destacat "la importància que tindrà la seva incorporació a l’executiu per donar continuïtat a les negociacions del futur acord d’associació amb la Unió Europea". Els 'taronja' també han "celebrat" la "nova responsabilitat" de Saboya.

stats