Política 27/04/2017

L'oposició reclama concursos públics per als projectes d'Arcalís

Mortés posa a disposició del Govern terrenys a Ordino si finalment l'heliport d'Encamp no tira endavant

Ana
2 min
Un moment del Consell de Comú d'Ordino celebrat aquest dijous. / C.G. (ANA)

OrdinoEl Comú d'Ordino segueix buscant el finançament necessari per tirar endavant el primer dels projectes previstos al pla director d'Arcalís, el telecabina que unirà l'Hortell amb la Coma. Tal com ha informat el cònsol, Josep Àngel Mortés, en acabar el Consell de Comú celebrat aquest dijous al migdia, "hi estem treballant" amb la idea de posar en marxa el giny la temporada 2018-19. La fórmula escollida, el 'project finance', parteix de la idea que el finançament el posi un conjunt d'empreses, com pot ser la pròpia constructora del telecabina, la banca o el constructor de l'obra civil, ha explicat Mortés, i un cop acabada l'obra aquests serien retribuïts anualment segons l'ús de la instal·lació.

Respecte al 'project finance', l'oposició comunal de Liberals d'Andorra+Independents ha alertat que és una fórmula "arriscada" ja que els interessos "són molt alts i no sabem fins a quin punt el Comú en algun moment també haurà d'invertir", ha assegurat la consellera Sandra Tudó. Així mateix, Tudó ha reclamat que, encara que sigui projecte per projecte, el Comú "en tot moment hauria de fer concursos públics". De fet, ha alertat que els inversos que des de Liberals havien proposat, portats a través de l'empresa Andorra Mountain Peak Developments, només seguiran interessats en posar diners a l'estació si es fan concursos públics.

En aquest punt, Mortés ha rebatut que Secnoa és una societat, i com a tal "no té cap obligatorietat de treure concurs públic". De fet, "aquesta no és la idea", ha afegit. Sí que es buscaran les màximes opcions i després de comparar-les s'apostarà per la que ofereixi un millor preu, ha explicat.

També en acabar el Consell de Comú, Mortés ha posat a disposició del Govern les vora 30 hectàrees de terrenys de Casa Rossell que hi ha repartides per la parròquia, "des del Serrat fins la Massana", per a emplaçar-hi el futur heliport nacional. "És una infraestructura necessària per al país" i si les parròquies s'hi mostren en contra "és un error", ha manifestat. Així, si finalment l'heliport d'Encamp no tira endavant no tindrien cap problema en avaluar una proposta a la seva parròquia.

Finalment, i pel que fa al futur de l'Andorra Congres Centre (ACCO), el Comú segueix valorant propostes per trobar "un projecte viable". Quan es trobi, "llançarem un nou concurs públic" el qual esperen "que sigui definitiu". I "si és aquest any, millor", ha afegit Mortés.

stats