Política 25/04/2017

Marsol, oberta a parlar de la creació d'un cos d'educadors per a les escoles bressol

La cònsol major d'Andorra la Vella diu que ser favorable al debat no vol dir que defensi que la competència d'aquests centres passi al Govern

Ana
1 min
La Cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol

Andorra la VellaEn el marc de la negociació sobre les competències i les transferències, el Partit Socialdemòcrata (PS) ha posat sobre la taula la possibilitat que les escoles bressol passin a ser responsabilitat del Govern. Davant aquest debat, la cònsol major d’Andorra la vella, Conxita Marsol, creu que es pot "plantejar" la creació d’un cos nacional d’educadors per donar servei a les escoles bressol comunals.

D’aquesta manera, ha destacat que davant el fet que aquesta qüestió s’hagi "posat sobre la taula" de la mà del PS es pot analitzar que hi hagi aquest cos d’educadors, ja que ha recordat que ara com ara es donen problemes, perquè en certes temporades hi ha menys usuaris però en canvi es compta amb cert personal, i que hi podria haver la possibilitat que aquests treballadors poguessin donar servei a les diferents escoles bressol en funció de les necessitats.

Marsol ha manifestat que aquesta és "una opinió personal", ja que no n'ha pogut parlar amb la majoria perquè aquest tema en concret "no s’havia plantejat" a la taula que van fer els comuns i el Govern per analitzar les competències i les transferències. Amb tot, ha remarcat que el fet que estigui oberta a debatre aquesta qüestió no vol dir que "defensi" que la competència de les escoles bressol passi al Govern. "No en faré cap qüestió d’aquest tema", ha conclòs, i ha afegit que el que reivindiquen des de la capital és que es reconegui el seu estatus de capitalitat.

stats