Política 23/09/2016

Martí nega que Mònaco i San Marino vulguin alentir les negociacions tal com assegura Gallardo

El cap de Govern ha assenyalat que la presència a l'Assemblea General de les Nacions Unides ha estat molt profitosa, per les reunions d'alt nivell i per l'avenç en les negociacions de convenis per evitar la doble imposició

Ana
2 min
Toni Martí amb el ministre d'Estat de Mònaco, Serge Telle, i el ministre d'Afers Exteriors i Polítics de San Marino, Pasquale Valentini / SFG

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha assegurat que la presència a l'Assemblea General de les Nacions Unides ha estat molt profitosa, tant per les trobades d'alt nivell que han pogut mantenir tant ell com el ministre Gilbert Saboya, com per l'avenç en matèria de negociació de convenis per evitar la doble imposició. Segons Martí, això ve a desmentir "els qui diuen que hi ha una falta de credibilitat de les polítiques exteriors d'Andorra", ja que si no aquests països no estarien disposats a signar convenis de doble imposició amb el Principat.

A més, Martí, que aquest divendres a la nit pronunciarà el seu discurs davant l'Assemblea General de les Nacions Unides, ha criticat que el president de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, assegurés aquest dijous que Mònaco i San Marino tenien la voluntat d'alentir les negociacions de l'acord d'associació amb la UE. El cap de Govern considera que aquestes declaracions estan "fora de lloc" i demostren un gran desconeixement del dossier d'Europa, tenint en compte que la trobada amb els mandataris de Mònaco i San Marino ha servit per acordar una propera reunió oficial per coordinar-se millor i definir estratègies. La data de la trobada es concretarà la setmana que ve, durant el viatge que Toni Martí farà a San Marino per assistir al jurament dels capitans d'Estat.

En aquest sentit, ha lamentat que Ld'A es dediqui a generar pors quan "l'acord només generarà oportunitats" i "optin de forma equivocada pel tancament". A més, Martí ha afirmat que les línies vermelles del Govern s'ajusten molt a les que ha traçat Liberals d'Andorra, i que per tant no entén quina estratègia estan seguint. "Desgastar el Govern no aportarà res a la negociació, i més tenint en compte que les negociacions seran llargues i que hi ha la possibilitat que en un futur els liberals puguin tenir la responsabilitat de gestionar els interessos d'Andorra", ha apuntat.

stats