Política 26/04/2017

Martí explica la reforma de les competències i transferències dels comuns al Consell d'Europa

El cap de Govern ha rebut aquest dimecres la delegació del Congrés de Poders Locals i Regionals

Ana
1 min
Un moment de la reunió celebrada aquest dimecres / SFG

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha rebut, aquest dimecres, la visita de la delegació del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa, que s’han reunit durant els darrers dies amb diferents autoritats del país. En la trobada també ha participat la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudi, informa el Govern.

En el marc de la reunió, el cap de Govern ha tingut ocasió d’exposar l’actual procés de reforma de les competències i les transferències als comuns, i ha explicat que aquesta reforma s’ha encarat amb la mateixa filosofia que es va fer fa 25 anys. Martí ha indicat que la negociació es va iniciar des del Govern amb tots els comuns i posteriorment es va incorporar el Consell General, amb reunions que inclouen tots els grups parlamentaris per tal de poder definir una proposta que assoleixi el màxim consens.

La visita de delegació del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa s’emmarca en el procés d’avaluació de la democràcia local en relació amb la Carta Europea de l’Autonomia Local, que Andorra va ratificar el 2011. En aquest sentit, en la reunió s’ha posat de manifest que les reformes ja fetes els darrers anys i les previstes per als propers anys, permetran implementar de manera plena aquesta carta.

stats