Política 20/10/2017

Martí revela una demanda perquè s'aixequi la immunitat diplomàtica a Celestino Barroso

El cap de Govern diu que va lliurar un USB, amb una conversa entre l'exagregat d'Interior a l'ambaixada d'Espanya i Joan Pau Miquel, a la justícia

Ana
2 min
El president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo (al centre), durant la sessió de consell general celebrada aquest divendres. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha revelat que s'ha cursat una demanda perquè s'aixequi la immunitat diplomàtica a l'exagregat d'Interior a l'ambaixada espanyola, Celestino Barroso. Aquesta és una de les qüestions que ha confirmat Martí arran d'una pregunta que havia formulat el president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, sobre les pressions que Barroso hauria fet sobre l'exconseller delegat de BPA i que han sortit als mitjans de comunicació aquest mes d'octubre. En aquestes informacions es posava en relleu que Barroso hauria proposat a Miquel parar la intervenció de Banco Madrid a canvi de facilitar, segons van interpretar els accionistes majoritaris, informació sobre la família Pujol.

Gallardo volia saber si el cap de Govern era coneixedor de la gravació de la conversa entre Miquel i Barroso, a la qual cosa Martí ha respost de manera afirmativa afegint que va rebre Higini Cierco i el seu advocat al seu despatx i que l'endemà mateix que se li hagués lliurat un USB que contenia aquesta conversa va fer arribar una carta a la fiscalia amb aquest document, ja que va demanar a Cierco si ell ho havia portat a la justícia i aquest li va respondre de manera negativa.

Gallardo ha retret a Martí que hagi "eludit" la seva responsabilitat ja que creu que hauria d'haver anat més enllà en la defensa de la sobirania del país i dels ciutadans i fins i tot ha lamentat que no hi hagi una major transparència en aquesta qüestió, posant en relleu que Martí "no explica tot el que sap" als consellers generals.

El cap de Govern ha lamentat "el to amenaçador" amb què Gallardo se li dirigia i ha remarcat que ell "no prejutja res" i que han actuat com ho havien de fer, posant-se en contacte, a través dels ministres Gilbert Saboya primer i Maria Ubach després, amb l'ambaixada d'Espanya perquè es posin "totes les facilitats", fins i tot l'aixecament de la immunitat diplomàtica, perquè aquest cas s'aclareixi. I ha destacat que si es demostren els fets denunciats "actuaran" en conseqüència. El president suplent del grup parlamentari liberal ha destacat que si feia servir un "to vehement" era perquè li sabia "greu" que Martí no doni explicacions i que quan se li demani vegi "un interès ocult". Així, ha incidit en què ell només vol "saber la veritat".

stats