Política 18/06/2017

Martí insisteix en la necessitat de consens sobre competències i transferències

El cap de Govern destaca que veu "legítimes" altres propostes

Ana
1 min
La reunió sobre l'acord de transferències i competències al Consell General / C.G. (ANA)

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha manifestat que troba "legítimes" tant la posició d'Andorra la Vella, com la de Sant Julià de Lòria i la proposta del Partit Socialdemòcrata sobre les transferències però ha recordat que el text que el Govern va presentar estava "consensuat al 95%" amb tots els cònsols. Martí ha destacat que del que es tracta és que les dues lleis puguin comptar amb el màxim de consens possible i que puguin ser aprovades al juliol, i es puguin tramitar, per tant, abans del projecte de pressupost per a l'any vinent.

"Hem de ser pragmàtics amb una llei i l'altra", ha destacat Martí, afegint que el que "entusiasmaria al Govern" seria que poguessin comptar amb els 14 vots a favor dels consellers parroquials i els 14 de la circumscripció nacional. Així, ha destacat que caldrà veure què diuen els comuns i els grups parlamentaris sobre la proposta del PS i el suport que té.

Martí ha remarcat, a més, la "bona predisposició" que hi ha en la taula de negociació entre els comuns, el Govern i el Consell General i ha destacat que el tràmit d'aquesta llei hauria de ser ràpid, ja que els "grups saben les esmenes" que volen fer.

Més enllà de les diferents propostes que han posat sobre la taula alguns comuns i el PS, com per exemple que el barem de la població tingui més pes en el repartiment de les transferències, Martí ha destacat que "tothom" està d'acord que són dues lleis que cal "modernitzar" per adaptar-les a la realitat actual.

stats