Política 09/12/2016

Martí coneix els projectes de millora en la xarxa viària entre França i Andorra

El cap de Govern, Toni Martí, s'ha reunit aquest divendres amb les autoritats franceses de l'Arieja

Ana
1 min
El cap de Govern, Toni Martí, amb el president del Consell departamental, Henri Nayrou

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, juntament amb el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez, s’ha reunit aquest matí a Foix amb les principals autoritats del departament francès de l’Arieja, com són la prefecta, Marie Lajus, el president del Consell departamental, Henri Nayrou, i el vicepresident del Consell departamental en funcions, Alain Naudy.

Les autoritats franceses han informat Martí de tots els projectes de millora que té previst el país gal a la xarxa viària que dóna accés a Andorra, sobretot centrats en la carretera nacional 20 (RN20), una de les vies d’accés a Andorra des de França.

D’altra banda, el cap de Govern ha ressaltat el compromís d’Andorra amb les diferents iniciatives del país veí per la millora de les carreteres d’accés al Principat, com és el cas del projecte transfronterer POCTEFA, amb les futures obres d’instal·lació de proteccions contra les allaus a la RN20.

Precisament, un dels projectes de col·laboració, la desviació d’Ax les Termes, veurà la llum aquest pròxim dilluns, un projecte que ha costat 69 milions d’euros i que permetrà reduir el trajecte entre Andorra i Tolosa del Llenguadoc uns 10 minuts. A més, s’espera que Martí, acompanyat del síndic general, Vicenç Mateu, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez, assisteixin a l’acte inaugural, on també participarà el recentment nomenat primer ministre francès, Bernard Cazeneuve.

stats