Política 23/10/2015

Martí reafirma la voluntat de DA de no trencar la coalició amb Cd'I de cara a les comunals

Minguillón també ha mostrat la predisposició que es manté des de Cd'I assegurant que "tenim la voluntat de tirar endavant el pacte amb DA, ja que és un compromís que es va acordar i volem honorar els nostres compromisos

Ana
2 min
El cap de Govern, Toni Martí i el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, aquest divendres a la inauguració de la Fira d'Andorra la Vella / J.D. (ANA)

Andorra la Vella"Si Cd'I i DA volen tenir una opció de continuïtat dins el projecte comunal han d'anar units". Així ho ha fet saber aquest divendres al matí durant la inauguració de la 37a Fira d'Andorra la Vella, el cap de Govern, Toni Martí, després de ser preguntat sobre el debat que s'ha generat recentment al voltant de qui ha d'encapçalar la candidatura. Paral·lelament, fent referència a les negociacions que es mantenen per materialitzar l'acord, el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha confirmat que "tenim la voluntat de tirar endavant el pacte amb DA, ja que és un compromís que es va acordar i, per tant, volem honorar els nostres compromisos". D'altra banda, Martí ha recordat que "l'obligació d'un cap de Govern és mantenir bones relacions amb tots els membres comunals, independentment de les opcions polítiques que es defensin" i ha afegit que "passi el que passi a les eleccions, tots som un, ja que de país no en tenim set, en tenim un".

En relació al recent debat generat amb veus crítiques, algunes d'elles procedents des de Cd'I, envers la candidatura de Jordi Minguillón, el cònsol major de la capital ha assegurat que quan hi ha eleccions "això sempre passa", ja que hi ha molta intoxicació perquè les forces contràries intenten fer la seva política de desestabilització. No obstant, Minguillón ha insistit que "això no ens preocupa, estem molt tranquils i farem la nostra feina fins al 31 de desembre". En aquest sentit, Minguillón ha recalcat que en un període de campanya es diuen moltes coses i al final la realitat és només aquella que veu la llum. Així, ha afirmat que "no vull caure en el parany de fer judicis de valor, ja que només podem opinar de fets constatats". "Em sento molt estimat pel meu partit i estic molt content de treballar amb totes les persones que estan al meu costat", ha detallat.

D'altra banda, després de ser preguntat sobre les recents demandes que ha efectuat la CEA envers la flexibilització de les contractacions, la seguretat jurídica, l'augment de l'edat de jubilació o l'augment de les cotitzacions, el cap de Govern, Toni Martí, ha comentat que "les paraules de Xavier Altimir les entenc com a positives, un Govern ha d'estar alertat i que la CEA faci un advertiment com aquest em sembla natural". No obstant això, Martí ha recordat que totes les demandes són legítimes, però "les bones decisions són aquelles que són equilibrades" i ha afegit que "tothom vol una sanitat autofinançada i unes pensions molt altes, però res en aquesta vida és gratuït". En relació amb la demanda per augmentar l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys manifestada per la CEA, Martí ha detallat que "no està dins el nostre programa electoral".

stats