Política 18/05/2017

Mas aprofita la seva estada al congrés liberal per explicar el procés sobiranista

L'expresident de la Generalitat diu que mai s'ha demanat el suport explícit d'Andorra al procés independentista

M. F.
2 min
L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, conversa amb el president de la Liberal Internacional, Juli Minoves. / M. F.

Escaldes-EngordanyL'expresident de la Generalitat de Catalunya participa en el Congrés del 70è aniversari de la Liberal Internacional, on aquest vespre ha pres part en el sopar inaugural. Mas ha manifestat que aprofitarà aquesta participació per "explicar la situació catalana, el repte del referèndum", ja que hi ha participants vinguts d'arreu del món. I precisament davant els mitjans de comunicació s'ha referit a aquest procés sobiranista de Catalunya i les relacions amb Andorra. Mas creu que si Catalunya arriba a ser independent entre els dos estats hi ha d'haver un "bon veïnatge" tenint en compte els lligams existents i ha destacat que mai s'ha demanat el suport explícit d'Andorra, ja que creu que encara no és el moment que els estats es puguin posicionar.

Mas no ha volgut manifestar-se sobre el cas Pujol però ha destacat que ell ha estat víctima de la "guerra bruta" de l'estat espanyol, quan es va assegurar que tenia diners fora i "era mentida i es va saber". Ha remarcat que tant ell com Xavier Trias van ser "víctimes innocents d'un muntatge fastigós".

Amb una Catalunya independent, Mas creu que el paper d'Andorra ha de ser el del bon veïnatge, ja que són pobles "amb identitats compartides", a banda d'una cultura comuna i un mateix idioma i pels interessos en comú en les transaccions econòmiques.

Quant al suport d'Andorra al procés sobiranista català, Mas ha estat contundent i ha manifestat que "no s'ha demanat i mai s'ha collat ningú" perquè són conscients de "les dificultats" dels estats "amb l'estat espanyol" i, per tant, aspiren al fet que ara tinguin un paper neutral davant el "fet democràtic català", que se'ls escolti i que "no es deixin intoxicar excessivament" i que "en el seu moment es puguin posicionar".

Tant Mas com el president de la Liberal Internacional, Juli Minoves, han adreçat unes paraules al assistents.

stats