Política 04/03/2015

Medi Ambient treu 34 tones de residus dels rius en un any

El departament va netejar durant el 2014 un total de 651 quilòmetres de rius

Ana
1 min
Helicòpter transportant residus / ANA

Andorra la VellaMedi Ambient va netejar durant el 2014 un total de 651 quilòmetres de rius i es van extreure gairebé 34 tones de residus, que equivalen a 52 quilos per quilòmetre. Així ho ha fet públic el Govern coincidint amb el pagament dels treballs de la campanya de neteja de rius del 2015, que ascendeixen a 76.532 euros. Pel que fa a l'evolució de la ràtio de residus extrets per distància netejada, des del 2005 que la xifra s'apropava als 350 quilograms ha anat disminuint fins a mantenir-se estable des del 2012 al voltant dels 50 quilos.

Durant l'any passat, els trams en els quals es van evacuar més residus sòlids (o bé que s'hi van abocar o dipositar per l'efecte del vent) es van centrar en les zones urbanes dels nuclis de població principals. Per parròquies, Escaldes-Engordany va ser on més residus es van recollir proporcionalment, 8.140 quilograms en poc més de 80 quilòmetres de riu netejats. La més neta va ser Ordino, on es van recollir 2.760 quilograms després de fer la neteja de gairebé 81 quilòmetres.

Pel que fa a la tipologia de residus extrets, destaquen actualment els plàstics, els vidres, la ferralla, els cartons i els porexpans, tot i que es retiren igualment grans quantitats de fustes, de troncs i de branques mortes. Així mateix, malgrat que ja no és la tònica habitual, se segueixen recuperant pneumàtics, carros de la compra, mobles, electrodomèstics i runa, entre d’altres, però en quantitats molt menors que en el passat.

stats