Política 19/06/2017

Més de dos milions d’euros per remodelar les piscines comunals d’Escaldes-Engordany

Les obres s'iniciaran el setembre i s'allargaran aproximadament divuit mesos

Ana
2 min
Els consellers d'Escaldes-Engordany durant el ple del comú d'aquest dilluns. / M. M. (ANA)

Escaldes-EsgordanyLes piscines comunals d’Escaldes-Engordany estaran tancades divuit mesos, a partir del setembre, per obres de remodelació. Així ho ha acordat aquest dilluns a la tarda el consell de comú que també ha aprovat un crèdit extraordinari per fer front a la licitació de la reforma de l’equipament públic. Les obres costaran al voltant d’uns 2.270.000 euros i la inversió es farà de manera plurianual. Enguany s’invertiran 500.000 euros, l’any que ve 1,5 milions i el 2018 els 270.000 restants.

Durant els mesos de tancament, el comú ja està treballant per estendre col·laboracions amb les altres parròquies perquè els socis puguin disposar d’un equipament similar en un altre indret. En el cas dels escolars, que representen un 70% dels usuaris, serà el Govern qui es farà càrrec de les despeses de desplaçament. Segons ha informat l’executiu, les piscines comunals són la instal·lació més utilitzada de la parròquia, amb 60.000 usuaris a l’any.

El conseller d’Esports, Jordi Vilanova, ha destacat que la reformes ajudaran a tenir un equipament més sostenible, que permetrà disminuir els costos eclèctics i de carburant, i també que s’ampliarà l’aforament fins a les 950 persones, que ara rondava les 800. A més, ha destacat que l’última gran reforma a les piscines es va dur a terme el 2001 i va costar tres milions d’euros. Per això el conseller treu pit i ressalta que, “tenint en compte que han passat més de quinze anys, és evident que la gestió de les finances que fem és molt acurada”.

Malgrat que la proposició ha tirat endavant amb els vots de la majoria i amb el vot de la consellera del PS, Cèlia Vendrell, els liberals han volgut marcar distàncies i s’han abstingut. El conseller de Liberals, Marc Magallón, ha explicat que ells proposaven fer unes noves piscines molt més a prop de la zona esportiva de Prat del Roure, però apunta que “evidentment no es podia deixar l’equipament tal com estava ara”, i per això s’ha abstingut. Per la seva banda, Vendrell ha destacat que les obres eren “necessàries”.

Prolongació del carrer de Sant Antoni i remodelació de voravies

El consell de comú d’aquest dilluns també ha servit per adjudicar l’obra de prolongció del carrer de Sant Antoni per un valor total de 376.000 euros, dels quals 284.000 euros van a càrrec del comú d’Escaldes-Engordany, i la resta corresponen als treballs de FEDA, Andorra Telecom i CAPESA. Aquestes obres acabaran amb la construcció d’un nou accés a la parròquia, un vial d’uns 100 metres que tindrà doble sentit i que permetrà entrar al centre des de la carretera de l’Obac i també a la inversa. Segons ha indicat l’executiu escaldenc, la prolongació del carrer de Sant Antoni ajudarà significativament a descongestionar el carrer de la Unió, un dels més transitats del país. Segons dades del Govern, per aquesta via hi passen més de 13.000 vehicles diaris.

Un altre aspecte destacat és l’adjudicació dels treballs per a la remodelació i embelliment de diversos trams de voravies de la zona de Can Diumenge i de la carretra dels Vilars a l’empresa Entrimo per l’import de 160.996,66 euros.

stats