Política 09/10/2015

Naudi contradiu Martí: "No hi ha creixement econòmic"

El representant d'SDP exigeix al cap de Govern que informi de "quan recuperaran els seus estalvis els clients" de BPA

Ana
2 min
El representant d'SDP durant la seva intervenció

Andorra la VellaEl president suplent del grup mixt i representant d'SDP al Consell General, Víctor Naudi, ha criticat, aquest divendres al seu torn en el debat d'orientació política, el discurs del cap de Govern d'aquest dijous. Naudi ha insistit que "no hi ha creixement econòmic" i ha fet ús d'una selecció d'indicadors socioeconòmics per atacar l'endeutament de l'Estat, la baixada d'ingressos duaners, o les dades de turistes del mes d'agost (es mantenen estables els excursionistes però baixen un 1,9% els turistes).

En l'apartat social, Naudi ha lamentat la cronificació de les situacions d'exclusió social. A més, tot i reconèixer una millora en l'ocupació s'ha apuntat el mèrit dels programes d'ocupació, fent al·lusió al mandat del PS. Malgrat això, Naudi ha qualificat de "maquillatge" la diagnosi del cap de Govern, perquè "no es creen llocs de treball estable" i ha atacat la reforma laboral que proposa el Govern, ja que considera que és "una pèrdua de drets laborals".

D'altra banda, Naudi també ha atacat la pujada de les cotitzacions, perquè, considera, "no soluciona el problema, l'ajorna". Abans, però, el conseller general d'SDP ha obert la seva intervenció criticant, de nou, l'actuació del Govern en l'afer BPA. Naudi ha exigit al cap de Govern que expliqui "tota la veritat", que digui "quan recuperaran els seus estalvis els clients", i ha criticat que el cap de Govern parli de "minimitzar l'impacte sobre els treballadors de l'entitat", quan "l'AREB nega els mínims drets" als treballadors. Pel que fa a l'acord d'associació amb la UE, Naudi ha reiterat el suport d'SDP a les negociacions i ha reclamat informació "prèvia i puntual".

D'igual manera Naudi ha insistit en la seva crítica sobre el sistema sanitari. Tot i mostrar-se d'acord a parlar sobre un pacte d'Estat en aquest àmbit, com va proposar el cap de Govern, ha criticat que el Govern "no tingui control" sobre les activitats de copagament, la cartera de serveis, la quantitat de professionals sanitaris que desenvolupin la seva activitat en l'àmbit públic, o sobre el SAAS en general.

stats