Política 20/06/2017

Naudi demana l'empara del síndic davant la resposta d'Andorra Turisme

Defensa que la seva tasca és la de control a l'acció del Govern

M. F.
2 min
El conseller liberal Carles Naudi durant la roda de premsa. / M. F.

Andorra la VellaEl conseller liberal Carles Naudi d’Areny Plandolit ha demanat l’empara del síndic arran de la nota de premsa emesa per Andorra Turisme en resposta a les preguntes que el conseller va formular sobre els comptes d’Andorra Turisme. D’aquesta manera, ha lamentat que des de la societat es vulgui “coaccionar” la tasca de control que com a conseller té i també ha destacat que la resposta a les tres preguntes que va formular s’haurien d’haver fet per via parlamentària.

Així, considera que en lloc de “fer el numeret” a través dels mitjans de comunicació i “escarafalls amb diners públics” el que hauria d’haver fet Andorra Turisme és haver respost les seves preguntes, i lamenta el to, ja que creu que s’ha volgut “coartar” la tasca que com a conseller li correspon, que és la de control de l’acció del Govern i, en aquest cas, d’una societat pública.

Naudi ha recordat que en les seves preguntes, arran de l’informe del Tribunal de Comptes referent al 2015, es demana quant de temps ha de passar perquè s’implementin les recomanacions de l’organisme fiscalitzador, per què “any rere any” hi ha el comentari sobre la mancomunació de les signatures, i si des del 2012 realment no hi ha hagut temps per implantar les recomanacions que es reben des del 2011.

Naudi lamenta que des d’Andorra Turisme es respongui que si no s’han complert certs aspectes “no és per manca de respecte sinó perquè no és imprescindible” i ha constatat que Andorra Turisme funciona “al marge de la legalitat” i que amb la seva resposta no es pot esperar “res de bo, ja que les lleis estan per complir-les”.

Pel que fa a la mancomunació, ha reiterat la seva preocupació perquè en tres anys es va arribar a gastar 23 milions sense que hagués calgut la signatura de dos responsables. També ha destacat que malgrat que Andorra Turisme digui que aquest 2017 ja hi ha mancomunació la seva pregunta fa referència a anys anteriors.

El conseller liberal ha destacat que en la resposta d’Andorra Turisme hi ha “mentides”. Així, ha negat que es facin tres auditories, tal com diu Andorra Turisme, una de les quals “sense obligació”, un extrem que Naudi nega ja que ha destacat que està recollit així als estatuts i també ha manifestat que no poden apel·lar a la transparència quan ni els concursos ni els edictes es publiquen al BOPA. “Es desacrediten ells sols”, ha conclòs, i ha afegit que la societat està fora de llei perquè no està adaptada a la de societats, i perquè supera els topalls d’endeutament permesos.

stats