Política 14/07/2016

"No es pot formar part d'un pacte d'Estat que no existeix"

Els Liberals veuen només "bones paraules" en les invitacions de Martí que no es corresponen amb els fets

ARA Andorra
1 min

Andorra la VellaEl Grup Parlamentari Liberal considera que "no es pot formar part d'un pacte d'Estat que no existeix, ja no ho era abans perquè no hi eren els Liberals, i ara encara menys amb la sortida de SDP". Alhora es mostra sorprès davant les reiterades crides del cap de Govern convidant-los a participar en el pacte d'Estat, "sobta que, per un costat, et demanin constantment que et volen a la taula de negociacions i, per l'altre, no facin cap moviment perquè així sigui" un fet que s'evidencia amb la posició del Govern, que com que no mostra cap flexibilitat ni facilita informació a les forces participants "ha deixat el que ja no era un pacte d'Estat en un simple acord entre DA i PS. Martí podria haver demostrat la seva predisposició a què els Liberals formin part del pacte d'Estat havent-nos convidat, aquest dijous, a la reunió que s'ha mantingut amb els col·legis professionals del país per explicar com evolucionen les negociacions".

Els consellers generals liberals mai han dit que no a l'acord d'associació amb la UE, però recorden a l'executiu de Martí que no estan disposats a entrar en un pacte d'Estat sense haver fet els estudis d'impacte necessaris. Els Liberals reclamen a Martí "que si de veritat ens vol al pacte d'Estat que ho demostri. Full en blanc i bolígrafs per plasmar de zero amb totes les forces polítiques el que ha de ser el posicionament d'Andorra vers Europa".

Per últim, els Liberals afirmen que l'actual pacte d'Estat, per posar-li un nom, ja és història en comptar només amb la participació del PS i que ara "és un bon moment per plantejar-se una pausa en les negociacions amb Europa per poder arribar a acords més amplis dins del país.”

stats