Política 05/07/2016

Noves demandes de dimissió cap a Cinca per les acusacions del fundador d'Orfund

Joan Samarra Naudi, expresident i fundador de l'empresa Orfund, ha presentat una querella contra Cinca

ARA Andorra
2 min
El ministre Portaveu, Jordi Cinca

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata, Socialdemocràcia i Progrés i, també, la formació Podem Andorra, han tornat a demanar la dimissió del ministre de Finances, Jordi Cinca, arran de les acusacions que hauria proferit el fundador d'Orfund, Joan Samarra Naudi, en una querella contra el ministre que ha presentat a la justícia espanyola. Segons informa RTVASA, la querella acusa Cinca d'utilitzar, entre els anys 1997 i 1999, la infraestructura d'Orfund per desviar or i diamants i fer negocis al marge de l'empresa, per la qual cosa Samarra l'acusa d'administració deslleial i d'apropiació indeguda. Des del Govern han declinat fer declaracions sobre la qüestió, a l'espera que aquest dimecres, com és habitual, el ministre comparegui en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en qualitat de ministre portaveu.

D'una banda, el conseller general del PS, Pere López, ha manifestat, en un comunicat, que considera "injustificable" la permanència del ministre a l'Executiu després de les informacions aparegudes, de manera que "es manté amb més sentit que mai" la petició de dimissió de la formació, tenint en compte els "greus perjudicis" que aquesta situació està provocant a Andorra. A banda de la informació relacionada amb la querella de Samarra, López també fa referència a la investigació que la Unió Europea vol fer als integrants dels papers de Panamà.

També des d'SDP, Felip Gallardo ha indicat que aquesta querella reafirma el que ja va dir la formació en el seu moment, que és que Cinca no té l'autoritat moral que hauria de tenir un ministre, per la qual cosa considera que hauria de dimitir.

A més, la nova formació Podem Andorra també s'han pronunciat sobre la qüestió, fent una "crida a la desobediència civil" mentre Jordi Cinca continuï mantenint el càrrec.

De la seva banda, Liberals d'Andorra ha declinat fer declaracions sobre la qüestió, a l'espera que l'executiva del partit que se celebra aquest dimarts al vespre ho discuteixi i consensuï una posició conjunta.

stats