Política 18/12/2016

Ordeig, ratificat com a primer secretari del PSC de Lleida, Pirineu i Aran

En el Congrés en què les xarxes es burlen d'Iceta per les seves prediccions durant el discurs de clausura

ARA Andorra
2 min
Ordeig i Iceta durant el Congrés dels socialistes de Lleida, Pirineu i Aran

Andorra la VellaÒscar Ordeig ha estat ratificat, durant el IXè Congrés del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran celebrat aquest dissabte, com a primer secretari dels socialistes. La trobada també ha servit per aprovar la nova Comissió Executiva de la Federació, "renovada en més de la meitat dels seus membres", segons ha explicat Ordeig. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha clausurat el Congrés amb un discurs en què ha assegurat que el referèndum sobre la independència de Catalunya, previst per al proper setembre, "no es farà". Les xarxes socials han reaccionat amb ironia a les paraules d'Iceta, i li han recordat les seves darreres relliscades a l'hora de fer prediccions.

Ordeig, que ha estat ratificat com a primer secretari dels socialistes a les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, ha explicat que la nova executiva comptarà amb set noves incorporacions provinents de les Joventuts Socialistes, amb un projecte de sumar renovació i experiència". El dirigent ha afegit que "les retallades i la recentralització del PP i de Junts pel Sí estan condemnant el nostre territori".

Iceta, durant el discurs de clausura, ha al·ludit al referèndum sobre la independència de Catalunya per dir que “no es farà i si es fa serà una còpia del que es va fer el 9 de novembre del 2014”. El dirigent del PSC ha argumentat que els socialistes no participen en el procés empès per la ciutadania i continuat per la Generalitat perquè "no volem enganyar la gent dient que els problemes tenen una solució màgica". I ha augurat que "la història del referèndum il·legal acabarà en unes noves eleccions".

Les xarxes socials no han trigat a reaccionar, amb humor i ironia, a les paraules d'Iceta, qui anteriorment havia predit que Hilary Clinton guanyaria les eleccions nord-americanes i qui havia defensat, amb un discurs embogit, que Pedro Sánchez lideraria el PSOE per "deslliurar-nos de Rajoy". Alguns perfils de twitter han "agraït" a Iceta la seva predicció.

stats