Política 13/07/2015

El PS assegura que la composició ministerial s'ha fet amb criteris de "balanceig polític"

Els socialdemòcrates demanen al cap de Govern que formalitzi la proposta de pacte d'Estat per l'acord amb la UE

M.t.
2 min
Pere Lopez i David Rios en roda de premsa / M.T.

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata ha volgut fer aquest dilluns balanç dels primers 100 dies del nou Govern qualificant-lo de "desgovern total" i criticant que la composició ministerial s'hagi fet amb criteris de "balanceig polític per acontentar a la gent que ha donat suport al projecte" en comptes de criteris tècnics o de necessitats del país. Així ho ha assegurat el primer secretari del partit, David Rios, que considera que "el Govern s'ha doblegat als compromisos polítics".

El primer secretari ha criticat la mala distribució dels ministeris i la descompensació de la càrrega de treball entre alguns d'ells. Així, ha qualificat el ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació, de "supercarregat", i més tenint en compte que Rosa Ferrer també s'ocupa de la negociació de les competències i les transferències, i que cal "un cop de timó a la sanitat". En canvi, considera que n'hi ha d'altres, com el d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, "que té com a principal objectiu fer un heliport i una estació d'autobusos" i que, a més, "se solapa amb el d'Ordenament Territorial".

A més, Rios també considera perjudicial que el ministeri d'Economia estigui dividit en quatre carteres quan hauria de ser "un front potent" per fer front a la crisi, i ha lamentat que aquesta legislatura s'hagi passat de vuit a deu ministeris.

Demanda de formalitzar el pacte d'Estat per l'acostament a la UE

De la seva banda, el conseller socialdemòcrata i president del grup mixt, Pere López, ha demanat al cap de Govern, Toni Martí, que comenci a formalitzar la proposta de pacte d'Estat pel que fa a l'acord d'associació amb la Unió Europea. Segons López, cal que l'oposició s'integri en aquesta negociació perquè aquesta qüestió "va més enllà d'aquesta legislatura i de l'acció del Govern", i per tal d'ajudar a transmetre a la ciutadania la informació relativa a aquest tema.

López també ha volgut incidir en la "mala gestió" feta pel Govern arran de la crisi de BPA, i en l'absència de mesures complementàries "que ajudin a guanyar prestigi a la plaça financera i a mostrar el compromís d'Andorra en temes de transparència", com podria ser un avançament en el desplegament de l'Acord Monetari.

D'altra banda, David Rios també ha criticat altres decisions del Govern com ara "anuncis sense projecte com és l'embelliment del Pas de la Casa", la cessió de l'antiga caserna de Bombers, la gestió dels euros andorrans, les discrepàncies entre ministres sobre el projecte de Ràdio Andorra, entre d'altres.

stats