Política 04/03/2015

El PS atribueix els baixos resultats a l'abstenció i als errors en comunicació

Pere López ha lamentat no saber fer arribar el projecte de la coalició Junts

M.b.
2 min
Pere López aquest dimecres al matí./M.B.

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata va celebrar aquest dimarts un comitè directiu per analitzar els resultats de les eleccions generals. El primer secretari del partit, Pere López, ha atribuït els baixos resultats als elevats percentatges d'abstenció que s'han donat a nivell general, "però principalment a Andorra la Vella i Encamp". López ha reconegut que aspiraven a ser segona força i obtenir quatre representants al Consell General.

Els motius d'abstenció, segons López, "potser siguin que no hem sabut arribar a bona part dels nostres electors pels sistemes de comunicació que hem fet servir". En aquest sentit, el conseller general electe ha lamentat no saber fer arribar el projecte de la coalició Junts, formada pel PS+Verds+Iniciativa Ciutadana+Independents, i s'ha compromès a detectar els possibles problemes "per buscar altres fórmules i donar a conèixer el nostre projecte, els nostres candidats i la nostra acció política".

Quant a les possibles unions amb altres forces polítiques per formar grup parlamentari, López ha assegurat que encara no s'han plantejat res, "la nostra màxima preocupació és l'elevada abstenció". El primer secretari del PS ha avançat que el proper dimarts celebraran un altre comitè directiu en el qual "analitzarem els diferents escenaris i prendrem les primeres decisions".

Rios: "Per lluitar contra els vots en blanc cal apropar-nos a la ciutadania"

Els caps de llista de la coalició Junts a la territorial d'Encamp, David Rios i Núria Pirot, també han volgut fer un balanç dels resultats de la seva candidatura junt als seus companys de llista i alguns membres encampadans del partit.

Rios ha valorat molt positivament la feina feta a Encamp, on han aconseguit ser la segona força més votada, amb el suport de 605 vots. Per aquest motiu, el cap de llista de la territorial s'ha compromès a "seguir defensant el programa i lluitant pels interessos de la nostra parròquia amb el suport dels nostres tres consellers". Per la seva banda, Pirot ha considerat que "la llavor que hem plantat amb el nostre programa creixerà a Encamp i el nostre projecte es portarà a terme".

David Rios i Núria Pirot amb alguns companys de les llistes./M.B.

Tot i això, Rios ha lamentat la baixa participació que hi hagut a Encamp, la segona més baixa, i ha indicat que "constatem que hi ha dificultats perquè la gent surti de casa a exercir el seu dret a vot". Però a més de l'abstenció, la coalició Junts ha mostrat la seva preocupació pels vots blancs, 150 a la parròquia d'Encamp, i els nuls. Per lluitar contra aquest problema, Rios ha assegurat que la solució "és fàcil, simplement ens hem d'apropar a la ciutadania i conscienciar a la gent de la importància d'exercir el seu dret a vot".

Eduard Ricard, el número vuit a la llista nacional, ha aprofitat per recordar que a finals d'any se celebraran les eleccions comunals, i tot i ser molt aviat per saber els candidats, "portarem una llista competitiva per intentar que la parròquia d'Encamp torni a ser vermella i tenyir-la de socialisme".

stats