Política 26/09/2017

El PS defensa que els catalans puguin "expressar-se lliurement de forma democràtica i pacífica"

La formació lamenta que s'estiguin vulnerant drets fonamentals "a qualsevol democràcia moderna"

ARA Andorra
2 min
Els tres consellers generals del PS en una sessió de Consell General / M. T.

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha fet públic aquest dimarts un comunicat per donar a conèixer el seu posicionament en relació a la situació a Catalunya, que va una mica més enllà de les declaracions que va fer la setmana passada la consellera general Rosa Gili al programa 'La Rèplica' d'Andorra Televisió. Els socialdemòcrates defensen la necessitat de respectar els ordenaments jurídics nacionals i internacionals "sense que això suposi impedir la possibilitat que la ciutadania pugui expressar-se de forma democràtica i pacífica".

Novament, la formació expressa la seva "preocupació important" que els genera una situació de conflicte que "res ajudarà a trobar una solució adequada". Per això, reiteren la crida al diàleg entre les dues parts i recorden que "és responsabilitat dels polítics saber trobar vies negociadores per afrontar els problemes que afecten els ciutadans".

També lamenten el fet que en els darrers dies s'estiguin vulnerant "principis i drets que han de ser fonamentals i, per tant defensats fermament, a qualsevol democràcia moderna", com la llibertat d'expressió, d'informació i de reunió. Consideren que són vulneracions "que en algun cas poden arribar a recordar èpoques passades" i que no serviran per reconduir la situació.

Finalment, des del PS recorden els llaços estrets que han existit, existeixen i existiran entre Andorra, Catalunya i Espanya. "Són molts els andorrans que hi tenim vincles familiars i d’amistat i el nostre país, cal recordar, va ser lloc de refugi de molts catalans i espanyols que en el seu moment van fugir de la dictadura franquista". Per tot plegat, confien que la situació s'acabi reconduint i es trobi una "sortida acceptable per totes les parts" a través del diàleg.

El PS és, de moment, el partit polític d'Andorra que més s'ha posicionat a favor de la defensa dels drets dels catalans en el conflicte que viu Catalunya i Espanya, desmarcant-se fins i tot de les tesis del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), al qual el PS ha donat tradicionalment suport.

stats