Política 26/07/2016

El PS posa en dubte la gestió del fons de reserva de la CASS

Lamenta la manca d'informació i de "transparència" sobre els resultats

M.f.
2 min
El conseller del Partit Socialdemòcrata, Pere López, durant la roda de premsa d'aquest dimarts

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata ha reiterat les seves queixes per la "manca de transparència" sobre la gestió del fons de reserva de jubilació de la CASS alhora que han posat en qüestió com es gestiona i si es compleix allò que marca la llei. Així, el president del grup parlamentari mixt i conseller del PS, Pere López, ha fet aquestes valoracions en la roda de premsa que ha convocat i en la qual ha recordat que de les 12 preguntes específiques que van formular sobre el fons de reserva només se'ls n'ha contestat dos i que a més a més la informació que se'ls ha donat és del tot "insuficient".

Així, López ha destacat que de la informació que sí que han rebut se'n desprén un seguit de "dubtes sobre la gestió i el rendiment d'algunes inversions", i ha afegit que es va dotar aquest fons d'un "ens professionalitzat" però ha conclós que aquesta gestió està sent "desastrosa" tal com ho demostra la manca d'informació que constaten.

Davant aquesta no resposta a les seves preguntes, ho posaran en coneixement de la propera reunió de la junta de presidents del mes de setembre perquè el síndic ho prengui en consideració, ja que també es lamenta el to que es fa servir per respondre a les preguntes formulades. Així, López ha constatat que se'ls "esbronca" per haver demanat la informació ja que això ha suposat un cost, un fet que els deixa "astorats" ja que recorda que "es paguen quatre milions d'euros" a entitats gestores i, per tant, la capacitat de tenir aquesta documentació hauria de ser automàtica.

En base a la documentació rebuda, López ha reiterat la seva preocupació pel fet que les dades del tercer trimestre de l'any passat mostrin unes pèrdues de 21,7 milions i que falti "les explicacions del 99% de les pèrdues produïdes" ja que no hi ha informació sobre el ràting. I precisament aquesta manca de dades fa qüestionar el PS sobre la gestió que s'està fent des de la CASS d'aquest fons quan hi ha d'haver informes trimestrals i quan les dades posen en relleu "pèrdues importants" en certs productes.

stats