Política 22/08/2016

El PS demana explicacions sobre l'afer BPA a Bartumeu i Martí

En cas que les acusacions acabin sent certes, López diu que “caldrà que tots els agents implicats expliquin fins on arriben els fets i perquè han tingut la informació amagada durant tot aquest temps”

M.b.
1 min
El preisdent del grup parlamentari mixt, Pere López, en la compareixença davant els mitjans

Andorra la VellaEl conseller general del PS, Pere López, ha avançat que durant la propera reunió de la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l'estabilitat financera exigiran la compareixença de l'exadvocat de Ramon i Higini Cierco, Jaume Bartumeu, perquè ratifiqui les declaracions que ha fet en alguns mitjans de comunicació catalans sobre l'afer BPA.

López ha demanat que en cas que sigui cert que els germans Cierco van rebre amenaces de part de les autoritats espanyoles, també doni explicacions el cap de Govern, Toni Martí, ja que “això suposa una gravetat realment important”. A més, els socialdemòcrates han mostrat la seva preocupació perquè consideren que en cas de confirmar-se, aquests fets poden ser perjudicials per a les relacions entre Andorra i Espanya. Tot i això, el president del grup parlamentari mixt ha assegurat que seguirà sent prudent amb el cas BPA perquè es tracta d'unes declaracions judicialitzades a les quals no han tingut accés, i per tant, prefereixen esperar que es confirmen.

En cas que les acusacions acabin sent certes, López diu que “caldrà que tots els agents implicats expliquin fins on arriben els fets i perquè han tingut la informació amagada durant tot aquest temps”.

López veu complicat el Pacte d'Estat en matèria de sanitat

López ha aprofitat la compareixença davant els mitjans de comunicació per deixar palès que “serà difícil poder arribar a parlar d'alguna qüestió del món sanitari si no es depuren responsabilitats”.

Tot i això, el PS s'ha mostrat obert a discutir sobre el possible Pacte d'Estat en matèria de sanitat, però reconeixen que abans caldrà clarificar alguns fets ocorreguts al SAAS i prendre les decisions escaients.

stats