Política 19/01/2017

El PS culpa de la indemnització de Font a la "inacció" del Govern

Rosa Gili demana l’informe jurídic citat pel ministre de Salut segons el qual no es podia fer fora el director econòmic de la SAAS de forma procedent

ARA Andorra
2 min
La consellera general del PS Rosa Gili diu que lamenta la indemnització / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili considera que la inacció del Govern, i en especial de Toni Martí, ha estat la causa principal que l’acomiadament del fins ara director econòmic del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Quirze Font, hagi estat no causal i, per tant, la parapública hagi de pagar una indemnització, que, segons l’Executiu estaria al voltant dels 70.000 euros, malgrat que sigui un dels responsables de les nombroses irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes, ara també en mans de la Fiscalia. La parlamentària ha presentat una demanda d’informació mitjançant la qual vol tenir accés a l’informe jurídic citat pel ministre de Salut, Carles Álvarez-Marfany, segons el qual no es podia fer fora Font de forma procedent.

Gili s’ha mostrat convençuda que la mesura “és conseqüència de totes les denúncies del Tribunal de Comptes a què hem donat ressò”, tot recordant que aquestes “són inadmissibles” i que “hi havia tres auditories que reconeixien irregularitats administratives i, fins i tot, penals”. Per això, el PS, malgrat valorar de forma positiva la sortida d’una de les persones que estaria rere aquests incompliments legals, considera greu que aquesta suposi un cost considerable per les arques del SAAS.

“Lamentem que hi hagi la indemnització”, ha afirmat la consellera general. Per això, s’ha optat per sol·licitar “l’informe jurídic encomanat per l’acomiadament del director econòmic i financer del SAAS” en una demanda d’informació tramitada aquest dijous a Sindicatura. “Volem saber què els ha fet prendre aquesta decisió”, ha indicat Gili que, però, ja ha avançat que “pel que hem pogut consultar, suposem que deu haver-hi un problema de prescripció perquè, mirant el Codi de Relacions Laborals, constatem que és relativament curta”.

La parlamentària escaldenca ha deixat clar que si el problema ha estat aquest, la responsabilitat és de Govern i del cap de l’Executiu, Toni Martí. “Vam començar a denunciar tot això la primavera passada i ara és quan hi ha la primera acció referent a totes les irregularitats”, ha denunciat Gili. Al seu entendre, “és el tarannà de Toni Martí: deixar que les coses s’enquistin i no actuar”.

La parlamentària del PS ha destacat que “a molta gent li costa d’entendre” que s’hagi de pagar una indemnització a Quirze Font quan “hi ha tots aquests incompliments, que queden ratificats amb aquesta actuació [el seu acomiadament]” i quan “és una persona sospitosa d’haver incomplert múltiples lleis”. Gili també ha apuntat que caldria plantejar-se, davant l’estretor dels terminis de prescripció, si cal modificar el Codi de Relacions Laborals.

La consellera general també ha volgut posar en relleu que l’acomiadament és fruit especialment de “la pressió del SAAS i de la CASS”, tot posant en dubte que s’hagués donat “si depengués del Govern de DA”. A la vegada ha recordat que les irregularitats han arribat també a la Fiscalia i “és aquest organisme qui ha de posar en evidència el que s’ha fet malament”.

stats