Política 21/09/2016

El PS exigeix conèixer les intencions de la privatització del Centre de Congressos

Carmona i Samarra han entrat una pregunta al Consell de Comú d'aquest dijous

Ara Andorra
2 min
Centre de Congressos d'Andorra la Vella

Andorra la VellaLes conselleres del PS+Independents d'Andorra la Vella, Dolors Carmona i Lídia Samarra, han tramitat una pregunta al Consell de Comú que se celebrarà aquest dijous per reclamar explicacions sobre les intencions de la majoria comunal amb la privatització del Centre de Congressos. Segons han reivindicat en un comunicat de premsa, consideren insuficient la informació que se'ls hi ha donat fins ara i volen més detalls dels números econòmics negatius.

En l'escrit presentat davant el Comú, es posa en relleu que l'acta de la Junta de Govern del passat 14 de setembre informa el primer punt de l'inici dels tràmits per tal de convocar un concurs internacional per adjudicar l'explotació, en règim de concessió, del Centre de Congressos. És per això que Carmona i Samarra recorden que “el tema no s'havia tractat anteriorment en cap comissió de treball”.

Des del PS+I consideren necessari que es faciliti informació sobre quants actes s'han celebrat els darrers anys a la instal·lació, així com el nombre d'entitats o organismes que n'han fet ús. Es tracta d'una informació que creuen cabdal per valorar els números vermells que, des de la majoria, s'assegura que genera el centre i que s'han esgrimit com a principal argument per engegar el procés de privatització.

Alís pregunta al Govern per les mancances de l'Agència Tributària durant la declaració de l'IRPF

D'una altra banda, el conseller general del PS Gerard Alís ha tramitat una pregunta al Govern per conèixer les deficiències generades a l'Agència Tributària les darreres setmanes, coincidint amb la campanya de declaració de l'IRPF.

Alís ha denunciat llargues cues i deficiències en la informació que adjudica a la “falta de planificació i de formació donada per part del Govern”, i creu que això genera malestar entre la ciutadania.

És per això que el conseller general demana al Govern si pot confirmar que l'Agència Tributària no ha disposat dels mitjans per dur a terme la gestió i recepció dels impostos i, en particular, de l'IRPF.

També pregunta quines han estat les actuacions dutes a terme per afrontar la campanya de recaptació d'aquesta figura impositiva, els motius pels quals s'han produït aquestes disfuncions, o els problemes informàtics. El parlamentari pensa que “això es deu a una manca de planificació i organització” per part de l'Executiu.

stats