Política 11/06/2015

El PS creu que obligar les persones de baixa a quedar-se al domicili podria ser inconstitucional

La consellera Rosa Gili ha lamentat que es vulgui perseguir i criminalitzar la gent pel fet d'estar de baixa, i considera que els criteris han de ser mèdics i no per raons administratives

Ana
1 min
Els consellers generals del PS / ANA

Andorra la VellaLa consellera general socialdemòcrata Rosa Gili ha qüestionat, aquest dijous al Consell General, el Reglament aprovat pel Govern que fixa els horaris que les persones amb baixa laboral han de romandre al seu domicili per permetre que es puguin fer els controls. Gili ha lamentat que es vulgui perseguir i criminalitzar la gent pel fet d'estar de baixa, i considera que els criteris han de ser mèdics i no per raons administratives, i ha alertat que aquestes mesures podrien arribar a ser inconstitucionals, ja que poden vulnerar el dret a la llibertat i el dret a circular lliurement pel territori nacional. La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, ha qualificat aquestes afirmacions de demagògiques i ha assegurat que ella no s'ha inventat res, sinó que el que s'ha fet és aplicar el que diu la Llei de la CASS. A més, Ferrer ha indicat que aquests horaris s'han establert seguint models de seguretat social similars com el de França o el de Luxemburg, aquest darrer molt més estricte.

Un altre dels punts de conflicte entre Rosa Gili i Rosa Ferrer ha estat el fet que Gili hagi insinuat que amb aquesta mesura, el Govern "vulgui posar en dubte la feina dels metges". De la seva banda, durant el debat Ferrer ha reconegut l'error que hi va haver en un dels reglaments aprovats la setmana passada i ha agraït al PS que els ho hagi fet veure.

stats