Política 22/01/2017

El PS pregunta pels treballadors públics eventuals

Vol saber ventuals que acumulen tres o més contractes consecutius

Ara Andorra
2 min
Els consellers generals socialdemòcrates Gerard Alís i Rosa Gili

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) manté la seva preocupació per la situació dels treballadors eventuals, siguin de Govern o de les empreses públiques. Per això, els consellers generals de la formació Gerard Alís i Rosa Gili han entrat a tràmit una bateria de preguntes sobre aquest col·lectiu. Els parlamentaris han posat en relleu la situació de “precarietat” que viuen molts d’aquests empleats.

En l’escrit entrat el passat divendres a Sindicatura, la consellera general Rosa Gili recorda les definicions incloses a la Llei de Funció Pública, cintant els articles 6 i 7 del dit text legal. Així, la legislació apunta que un agent de l’administració de caràcter indefinit és aquell “personal (…) que sigui contractat per realitzar funcions de caràcter permanent” i també estipula que “la relació laboral (…) s’ha de formalitzar mitjançant un contracte que es regeix per la normativa laboral i les particularitats que s’estableixen en la present Llei i en les normes que la desenvolupen”. També indica que als agents de l’administració de caràcter eventual són “aquell que es vinculen temporalment amb l’administració pública”.

Un cop fet aquest preàmbul, Gili assenyala que “la successió de més de dos contractes per una durada determinada resta prohibida” per llei. Per això, la consellera general assegura que “ens costa que molts agents de l’administració haurien encadenat molts contractes consecutius”. Per això, demana a Govern “quants eventuals (…) tenen més de tres contractes entre els quals no hi hagut interrupció de més de 60 dies”, informació que es vol tenir desglossada segons departaments i ministeris”.

Per la seva banda, Gerard Alís centra les qüestions en les entitats públiques, tot apuntant que “considerem necessari conèixer la situació laboral dels treballadors”, tot recordant que “tenint en compte la normativa que se’ls aplica, convé saber si aquests acumulen més de tres contractes consecutius entre els quals no hi ha hagut interrupció de més de 60 dies”. Alís demana en primer lloc “quina normativa laboral s’aplica” a aquests treballadors. Posteriorment demana el nombre d’empleats de diferents entitats (Andorra Telecom, FEDA, SAAS i CASS).

stats