Política 20/07/2016

El PS se suma a la preocupació de les empreses de transport i demana més informació sobre el concurs

Gili recorda que el Govern té un informe del 2004 de la Politècnica de Madrid, que va costar 127.000 euros, i que ha de ser útil per obtenir més informació tal com reclamen les companyies

ARA Andorra
2 min
La consellera general del PS, Rosa Gili

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata s'ha sumat a la preocupació mostrada des de les empreses que actualment realitzen el servei de transport públic, en relació al concurs licitat per Govern per impulsar la nova concessió de línies de transport regular de viatgers.A través de la seva consellera general, Rosa Gili, ha tramitat una demanda d'informació a la Sindicatura mitjançant la qual vol obtenir diferent documentació sobre el concurs.

Els socialdemòcrates estan especialment preocupats per la possibilitat que una eventual mala gestió derivada de la concessió "pugui acabar afectant la qualitat del servei als usuaris i els llocs de feina de les empreses". Per aquest motiu, volen conèixer al detall el plec de bases de la licitació, així com volen poder accedir a un informe elaborat el 2004 per la Universitat Politècnica de Madrid, relatiu a "treballs d'assistència tècnica per a la realització d'estudis previs i la redacció d'un plec de bases per a la concessió del sistema de transport públic interurbà de viatgers a Andorra". Un estudi que va ser encarregat segons un edicte publicat el 28 d'abril d'aquell any per un import de 127.056 euros. Finalment, en la demanda, Gili també sol·licita a Govern "tots els contractes de concessió vigents a data d'avui".

Gili ha justificat la seva petició perquè el transport públic "és un tema que ens preocupa", ja que es tracta d'un servei que "ha de funcionar, i més en un país turístic com Andorra". La consellera ha posat en relleu que entre la documentació sol·licitada hi hagi, a banda del plec de bases i els contractes actuals, l'informe elaborat el 2004 per la Universitat Politècnica de Madrid. Ha apuntat que "va costar bastants diners" i ha manifestat que "entenem que va ser força aprofundit" i, per tant, pot ser una informació útil a l'hora d’avaluar l'actual situació.

stats