Política 27/02/2017

El PS esperarà la resolució del 'cas Calvet' per demanar la seva possible dimissió

Volen deixar "constància que, per ara, no demanen que Calvet abandoni el seu càrrec com a cònsol menor"

ARA Andorra
1 min
Una sessió de Consell de Comú d'Escaldes-Engordany

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha mostrat aquest dilluns el seu parer sobre el procediment judicial obert al cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, i han posat en relleu que esperaran a veure quina és la resolució final d'aquest afer per prendre mesures.

D'aquesta manera, i a través d'un comunicat, han posat en relleu que volen deixar "constància que, per ara, no demanen que Calvet abandoni el seu càrrec com a cònsol menor". Malgrat aquest posicionament, afegeixen que si al final del procés judicial és declarat culpable, "seria ell mateix per voluntat pròpia qui hauria de prendre la decisió de presentar la seva renúncia per salvaguardar la institució". En cas que no fos així, des de PS+I se li "reclamaria la dimissió".

En el text manifesten que fa temps que eren "conscients de l’existència d’un procediment judicial pel qual Calvet havia de ser processat pels presumptes delictes de calúmnies, injúries i difamació després d’una querella presentada per part d’un ciutadà de la parròquia". En aquest sentit, conclouen que entenien que es tractava d’un afer "entre dues persones privades, malgrat una d’elles ocupi actualment un càrrec públic com és el de cònsol menor d’Escaldes".

És per aquest motiu que recorden que cal remarcar que el procés judicial encara està obert i, per tant, no hi ha una sentència ferma on es condemni Calvet. Per tant, manifesten que "cal deixar treballar a la justícia" i hi mostren la seva confiança perquè arribi a una correcta resolució.

stats