Política 01/02/2015

PS+Verds+IC+I proposen crear un servei d'ocupació juvenil

Abou Ba, dels Verds, explica les propostes programàtiques de la coalició en matèria juvenil que passen per un augment de la seva autonomia i representativitat, i un treball amb el seu entorn

J.d.
2 min
Abou Ba

Andorra la VellaSegons les enquestes d'opinió i intenció del vot publicades pel CRES, dels diferents sectors de la població, el dels joves és el que aporta més vots als plantejaments polítics d'esquerres. Aquest diumenge, la coalició formada per PS+Verds+IC+I, i en el seu nom, el número 4 de la candidatura nacional, Abou Ba -que ha fet una passa endavant en la seva vida política, amb la primera roda de premsa en representació del seu partit, els Verds-, han explicat el que seran les línies programàtiques principals d'aquestes quatre formacions pel que fa a la política juvenil.

Segons ha explicat Ba, la formació política ha identificat el sector juvenil com un dels que més han patit els efectes de la crisi econòmica i els riscos d'exclusió social. El polític ha recordat que el 15% de la població és jove, més de 10.000 ciutadans, i que "seran una prioritat de la nostra coalició" perquè són "joves preparats i ben formats". Per això han presentat tres eixos de treball en cas que siguin elegits per formar govern: l'autonomia -la vida independent laboralment i socialment- dels joves, el treball amb el seu context, i la seva participació i el compromís i aposta de l'administració pública per ells.

Per a aconseguir-ho, el programa socialdemòcrata presentarà mesures que fomentin l'ocupació juvenil -com la creació d'un servei d'ocupació juvenil, "un òrgan que reculli totes les necessitats dels joves", segons ha detallat Ba. Aquest òrgan seria independent al Servei d'Ocupació, funcionaria exclusivament pels joves per oferir serveis d'assessorament, borses de treball, i treballar en acords d'inserció i bonificacions fiscals, tant pels joves com per les empreses que vulguin participar en la formació dels joves i oferir-los un primer contracte.

En aquest sentit el programa també preveurà altres mesures d'assessorament i econòmiques, com els crèdits tous, els avals bancaris i, en l'àmbit de l'habitatge, ajudes i subvencions, "no crèdits", ha matisat el representant dels Verds. Ba ha recordat que els pisos per a joves, com els de Jovial, a Andorra la Vella, són competències comunals, però creu que s'han de fer propostes perquè tinguin ajuts de l'administració central independents. Pel que fa a la precarietat laboral, una altra de les principals preocupacions dels joves que treballen en el sector privat, la proposta de PS+Verds+IC+I passa per la creació de convenis entre empreses i llocs de formació i les ajudes i facilitats a les empreses.

Modificació del Fòrum Nacional de la Joventut

Per al representant de la coalició PS+Verds+IC+I, les últimes reformes del Fòrum Nacional de la Joventut no han estat suficients. "Si es fa bé es pot aconseguir més participació del jove en la vida política del país", ha explicat Ba, que considera que "els joves haurien de participar més" de la política. Ba ha criticat la "mala formulació" de la llei del Fòrum Nacional que, segons ell, impedeix aquesta correcta representativitat i ha assegurat que tant en aquesta com en les altres propostes de l'àmbit juvenil de la formació, s'ampliarà la consideració de jove fins als 35 anys, perquè "pot afavorir aquesta participació".

stats