Política 20/10/2015

El PS demana conèixer el programa per poder arribar a acords amb SDP

Rios ha confirmat que, a petició dels Verds, no presentaran llista a la Massana

M.b.
2 min
El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, David Rios, durant la roda de premsa celebrada aquest dimarts a la tarda / M.B.

Andorra la VellaEl PS i SDP segueixen treballant per trobar un projecte en comú per a les eleccions comunals, tot i que sembla que de moment no és possible. El PS ha mostrat de nou la seva voluntat d'arribar a acords però després de diverses reunions formals entre els comitès locals, encara no s'ha parlat d'un programa ni de les persones que l'han de formar. El primer secretari del PS, David Rios, ha explicat que "no podem formar part d'una plataforma de la qual desconeixem els seus objectius, el programa i els elements claus de la seva política".

El Partit Socialdemòcrata està desenvolupant un projecte progressista, distribuït avui en dia amb partits, plataformes i ciutadans independents, per poder formar un front comú, a l'estil del que van presentar a les eleccions generals sota el grup 'Junts', però amb la intenció que s'hi sumi SDP.

Rios ha assegurat que les llistes més fortes seran les d'Encamp, Andorra la Vella i Escaldes, parròquies on les negociacions ja estan molt avançades, tot i que no ha volgut desvelar els noms dels candidats. En canvi, hi ha d'altres parròquies com Canillo, en què ha reconegut que serà "poc probable" que es presentin llistes, tot i que seguiran treballant fins a l'últim moment.

El que sí que ha pogut confirmar el primer secretari del PS és que no presentaran llista a la Massana. El motiu ha estat la petició dels Verds, ja que en aquesta parròquia la consellera Jael Pozo forma part de les llistes de Ciutadans Compromesos i han demanat al PS que no es presentin per evitar que es divideixi el suport.

Per tot plegat, segons Rios, "l'objectiu del PS és capgirar les polítiques de retallades i el nostre programa electoral vol desenvolupar un projecte progressista fent front a totes les opcions conservadores".

stats