Política 27/03/2017

El País Valencià reconeix els diplomes oficials de llengua catalana andorrans

És la primera comunitat espanyola dels territoris de parla catalana que homologa aquest títols expedits pel Govern

Ana
1 min
Imatge de la seu del Servei de Política Lingüística / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl País Valencià és la primera comunitat espanyola dels territoris de parla catalana que homologa els diplomes oficials de llengua catalana del Govern d’Andorra, segons informa el Govern en un comunicat. El 6 de març passat, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar l’Ordre 7/2017, de 2 de març, que té per objecte regular els certificats oficials de coneixements del valencià que expedeix la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Aquesta ordre recull a l’annex II, l’homologació amb els diplomes oficials de llengua catalana del Govern d’Andorra que es consideren vàlids i equivalents i que concretament són els següents: diploma del nivell A de llengua catalana; diploma d’usuari bàsic, nivell A2 de llengua catalana; diploma de nivell B de llengua catalana; diploma d’usuari independent, nivell B1 de llengua catalana; diploma d’usuari independent, nivell B2 de llengua catalana; diploma de nivell C de llengua catalana; diploma d’usuari experimentat, nivell C1 de llengua catalana; i diploma d’usuari experimentat, nivell C2 de llengua catalana.

Aquesta iniciativa permet estrènyer les relacions pel que fa a la promoció i ús de la llengua que comparteixen el País Valencià i el Principat d’Andorra. Els diplomes oficials de llengua catalana estan regulats pel Decret del 10 de setembre del 2014, modificat posteriorment pel Decret del 3 de febrer 2016.

stats