Política 21/10/2016

Pallarès nega cap conxorxa entre els Cierco i els Liberals

La consellera assegura que ningú del grup parlamentari va tenir accés als correus electrònics de Mateu abans que sortissin publicats

M.t.
1 min
Pallarès durant una sessió del Consell General / Arxiu ARA

Andorra la VellaLa consellera liberal, Judith Pallarès, ha negat rotundament que ningú del grup parlamentari hagués disposat dels correus electrònics que vinculaven Meritxell Mateu amb BPA, prèviament a que sortissin publicats a un mitjà digital. Així ho havia deixat a entendre la pròpia Mateu durant l'entrevista que li van fer aquest dijous a RTVA. Davant aquesta acusació, Pallarès s'ha mostrat "sorpresa" i ha afirmat que es van "assabentar dels mails com tothom". Va ser, ha explicat, durant la sessió del Consell General, "i mentre escoltàvem Martí defensar Mateu" que van rebre un link per WhatsApp amb la notícia que havia estat publicada. Pallarès ha defensat que ningú els va fer arribar abans els mails, i molt menys ningú de l'entorn dels Cierco, tal com també plantejava la pròpia Mateu.

La consellera liberal, que ha fet aquestes declaracions durant l'obertura de l'any judicial, ha assegurat que no es mantindran callats a l'hora de fer oposició, no deixaran de preguntar en aquest sentit, només per evitar que la gent pensi que estan conxorxats amb els Cierco. Ha lamentat que així ho consideri Mateu, afegint que "s'estan confonent papers". "Perquè no se'ns barregi no estarem callats", ha afegit.

Per tot plegat, ha demanat explicacions tant a Mateu com al grup demòcrata, perquè "enlloc de comprovar" les coses, s'ha entrat en "la dinàmica de qui la diu més grossa".

Pel que fa a la valoració sobre la defensa de Mateu, ha manifestat que el millor "és que cadascú prengui les seves pròpies conclusions". "Entenem" que hagi de donar explicacions, però considera que ho hauria d'haver fet abans de la seva dimissió.

stats