Política 17/10/2016

La Plataforma de Funcionaris demana a Martí que accepti la renúncia d'Alcobé

Creuen que la seva vinculació amb BPA el deslegitima per negociar la reforma de l'administració

ARA Andorra
1 min
Alcobé mostra les publicacions que va fer per BPA / M.T. (ANA)

Andorra la VellaLa Plataforma de Funcionaris (que engloba els diferents sindicats de l'administració) ha emès un comunicat en què demana que el cap de Govern, Toni Martí, accepti la renúncia del ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé. D'aquesta manera, posa en dubte la legitimitat del ministre per negociar la reforma de l'administració tenint en compte la seva vinculació amb Banca Privada d'Andorra (BPA), amb "pràctiques poc ètiques", una situació que des de la plataforma no dubten en titllar d'"escandalosa".

D'aquesta manera, el col·lectiu de funcionaris critica el fet que treballés durant un any per a l'entitat quan ja era ministre, una qüestió que, remarca, "hauria d’ésser totalment incompatible, com ho és el fet d’ésser funcionari i no poder treballar en l’àmbit privat".

També fan referència a les paraules d'Alcobé manifestant que "el projecte està per sobre sempre de les persones i tots som prescindibles” i afegeixen que això cal desmostrar-ho "amb fets i no amb paraules". Per tot això, assenyalen que la reforma de l'administració hauria de "començar amb bon peu sense persones relacionades amb possibles implicacions de trames d’interessos privats", i que per aquest motiu Martí hauria d'acceptar la renúncia del ministre.

stats