Política 19/10/2015

La Plataforma de Funcionaris lamenta el retard en la posada en marxa del pla de pensions

Reclamen les simulacions de les jubilacions que percebran i lamenten que s'endarrereixi l'aprovació del reglament que ha de constituir la comissió de seguiment del pla de pensions

ARA Andorra
2 min

Andorra la VellaLa Plataforma de Funcionaris ha enviat una carta al secretari d'Estat de la Funció Pública, Joan Blasi, queixant-se del retard en la publicació del reglament per constituir la comissió de seguiment del pla de pensions. En la missiva, els representants sindicals consideren que "el Govern hauria d'actuar amb més celeritat i sense menysprear el seu col·lectiu de treballadors, en un tema tan delicat com és la reforma de la Funció Pública". A més, lamenten que encara no han rebut les simulacions de la prestació de jubilació que percebran amb l'entrada en vigor de la Llei del pla de pensions de la funció pública, "que el cap de Govern va prometre durant la sessió de control parlamentari del passat 24 de setembre".

Segons la carta, la comissió consultiva va rebre una proposta de reglament el passat 21 de setembre "ja de manera tardana", i el 30 de setembre, en una reunió de la comissió, es van aportar les esmenes escaients. Tenint en compte que el cap de Govern va explicar que s'esperava l'informe de la comissió consultiva per aprovar el reglament, la Plataforma assegura que en la mateixa reunió del 30 de setembre es va acordar que l'informe de la comissió es faria en base a l'aprovació o denegació de les aportacions de la comissió consultiva i de la comissió de seguiment, i que en breu es convocaria la comissió provisional de seguiment per tal que també hi fes aportacions, però "vint dies després encara no s'ha fet cap pas per aplicar els acords presos".

Per aquest motiu, consideren que aquest reglament hauria d'haver estat publicat des de fa temps, ja que "han passat cinc mesos des de l'entrada en vigor de la Llei", i a part de les aportacions dineràries efectuades pels treballadors i pel Govern, "res s'ha fet de manera efectiva i eficient".

Els representants sindicals també lamenten que el Govern "pretengui" que una comissió de seguiment provisional sigui l'encarregada d'aprovar el plec de condicions administratives i tècniques per seleccionar l'entitat gestora i dipositària del pla de pensions. "Aquesta decisió hauria de recaure en la comissió de seguiment resultant d'unes eleccions i no de la previsió de la disposició final d'una Llei", afirmen.

stats