Política 08/10/2015

Primeres valoracions dels grups parlamentaris

Precarització laboral i passar de puntetes per la crisi de BPA, principals queixes de l'oposició sobre el discurs de Martí

Ana
1 min

Andorra la VellaEls presidents dels grups parlamentaris han fet aquest dijous una primera valoració del discurs del cap de Govern. El conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha lamentat que hagi donat per acabada la crisi econòmica i la crisi de BPA, i considera "agosarat" que s'apugin les cotitzacions i es flexibilitzi el mercat laboral abans de la represa econòmica.

De la seva banda, el conseller del PS i president del grup mixt, Pere López, ha assegurat que el cap de Govern "ha passat de puntetes en les grans qüestions d'Estat" i ha alertat del fet que la pujada de cotitzacions repercuteixi per igual a empresaris i treballadors, quan normalment l'empresari assumeix el 75%. A més, considera que la reforma del Codi de relacions laborals pot portar a la precarització del treball i a la baixada dels salaris.

També el president del grup liberal, Josep Pintat, ha assenyalat que Martí ha passat de puntetes per la crisi de BPA, ha obviat les necessitats reals i ha anat "penjant etiquetes".

En canvi, el president del grup demòcrata, Ladislau Baró, ha qualificat el discurs de "valent, clar i contundent", i ha assegurat que les noves modalitats de contracte no poden ser interpretades en termes de precarització, sinó que pretenen oferir noves oportunitats d'accés a la feina.

stats