Política 19/07/2016

Raiffesen carrega contra el traspàs de Vall Banc a JC Flowers

La Societat Raiffesen continua amb el seguit d'impugnacions contra l'AREB per l'afer BPA. I ja sumen tres. En aquest cas, carrega contra el que entenen que és una privatització d'una entitat pont, Vall Banc, a la societat JC Flowers

S.f.
2 min
Eusebi Nomen, de la Societat Cooperativa Raiffesen

Andorra la VellaA la Sala Ginebra de l’Hotel Plaza ha comparegut aquesta tarda Eusebi Nomen, el president del Consell rector de la Societat Raiffesen. Després de dues impugnacions judicials contra actuacions de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), la societat ara n'anuncia una tercera.

En aquest cas, Raiffesen surt al pas de l’anunci fet per l’AREB el passat 14 de juliol on s’anunciava l’acord d’adquisició de Vall Banc per part del fons d'inversió JC Flowers. Nomen anuncia la impugnació d’aquest procediment del que diu que no hi ha constància de quins són els punts per a la resolució de Vall Banc, ni el procediment per enllestir el procés de venda a una entitat privada.

Segons Nomen, la societat cooperativa Raiffesen va presentar també oferta per l’adquisició de l’entitat pont sortida de la reestructuració de BPA, de la mateixa manera que ho va fer JC Flower, però amb una oferta que superava en 300 milions d’euros la de l’entitat nord-americana, un fons d'inversió que Nomen ha recordat que “no és un banc”.

“L’AREB ha privatitzat l’entitat pont”, ha etzibat Nomen que ha denunciat que es desconeix el moment en què Vall Banc va deixar de funcionar com a banc pont per donar sortida als actius i dipòsits ‘sanejats’ de BPA. Al respecte d’aquesta impugnació, el portaveu de la societat Raiffesen ha reclamat als grups parlamentaris que es manifestin sobre el que consideren una situació “greu i estranya”, perquè al seu entendre la llei 8/2015 no permetia que un banc pont es pogués comportar com una entitat privada i ser traspassada, en aquest cas venuda a JC Flowers.

La impossibilitat d’accedir per part dels clients als dipòsits de renda variable, segons Nomen, exemplifica el fet que Vall Banc encara no compleix les mateixes obligacions que la resta d’entitats bancàries del país, "és inadmissible que si tens accions cotitzades en un banc i et diuen que no les pots vendre, recorres a l'INAF i l'intervenen a l'acte".

stats