Política 12/09/2017

Reunió de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia per "donar a conèixer Andorra a Europa"

El Principat ha demanat acollir la trobada l'any vinent, que aplegarà una vuitantena de parlamentaris europeus i té un pressupost d'uns 60.000 euros

M. T.
2 min
Les conselleres generals membres de la secció andorrana de l'APF, Sílvia Bonet, Patrícia Riberaygua i Carine Montaner. / M. T.

Andorra la VellaLa secció andorrana a l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) ha donat més detalls sobre la reunió de la regió europea d'aquest organisme que se celebrarà a Andorra l'octubre del 2018. Hi participaran uns 80 parlamentaris i l'esdeveniment compta amb un pressupost d'uns 60.000 euros. Cal tenir en compte que, en l'àmbit mundial, formen part de l'APF un total de 83 parlaments, 31 d'ells d'Europa, ja sigui com a membres, associats o observadors. Andorra va començar a formar-hi part com a observador el 1983 i des del 1989 que n'és delegació associada.

Tal com han explicat tres de les membres de la delegació, Patrícia Riberaygua, Carine Montaner i Sílvia Bonet, l'objectiu d'acollir la reunió -que feia 20 anys que no se celebrava al país- és donar a conèixer la realitat del Principat als països francòfons d'Europa i reforçar-hi les relacions, sobretot amb els veïns del nord com França o Bèlgica, en un moment en què Andorra està negociant un acord d'associació amb la Unió Europea, per tal que pugui culminar de manera satisfactòria. "In situ és molt més fàcil donar-nos a conèixer", ha assegurat Montaner. La presidenta de la secció, Patrícia Riberaygua, ha remarcat que "volem donar-nos visibilitat i mostrar el que Andorra pot aportar a Europa", així com l'esforç que s'ha fet en matèria d'obertura, educació, multiculturalitat i multilingüisme.

La reunió s'allargarà durant quatre dies i girarà entorn un tema central, que encara està per decidir. La intenció és que sigui una temàtica d'interès per a tots els participants, d'àmbit econòmic, però que alhora estigui lligada a Andorra per tal que es puguin aportar experiències pròpies. En la reunió d'enguany, que se celebra a Sarajevo, el tema escollit ha estat la francofonia econòmica lligada al turisme.

stats