Política 02/12/2016

Revisió de la Regla d'or

La Comissió Legislativa de Finances haurà d'avaluar canvis en la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d'estabilitat pressupostària i fiscal per evitar problemes amb la interpretació de la llei.

M.f.
2 min
La subsíndica general, Mònica Bonell, durant la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents / M.F.

Andorra la VellaLa subsíndica general, Mònica Bonell, ha informat després de la Junta de Presidents celebrada aquest divendres que la Comissió Legislativa de Finances haurà d'avaluar canvis en la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d'estabilitat pressupostària i fiscal, l'anomenada Regla d'or, per evitar problemes amb la interpretació de la llei. D'aquesta manera, aquest any s'ha encarregat un informe a un expert que conclou que, tal com està redactada la llei, el marc pressupostari s'hauria d'aprovar cada any i no una vegada cada quatre, que és la "voluntat del legislador", segons ha remarcat Bonell.

Aquesta interpretació ha fet que aquest any s'hagi hagut de tornar a publicar el marc pressupostari i que s'hagi de fer, de cara al gener, una sessió en la qual es debati aquest text per, posteriorment, debatre el pressupost per al 2017. Amb això, ha remarcat Bonell, l'aprovació del pressupost es pot retardar. La subsíndica general ha manifestat que bona part de la Junta de Presidents s'ha dedicat a debatre aquesta qüestió ja que la voluntat és que es pugui fer una revisió, que quedin ben establerts els procediments i que no s'hagi d'aprovar cada any un marc pressupostari, sinó que se'n pugui aprovar un cada quatre anys que pugui ser, això sí, modificat. Tal com ha explicat Bonell, en aquest debat des de Liberals d'Andorra s'ha demanat que "tot estigui més pautat" .

Bonell ha justificat que aquesta norma és molt nova i que per tant cal que es vagi ajustant i que la interpretació que ha fet l'expert, si s'apliqués, suposaria uns terminis "molt complexos" ja que obligaria el Govern a tenir clar el pressupost per a l'any vinent cap a la primavera.

Altres qüestions debatudes a la Junta de Presidents ha estat el conveni amb el Comú d'Andorra la Vella per a la celebració l'octubre vinent de la sessió de tardor de l'OSCE, perquè aquest esdeveniment es pugui fer al Centre de Congressos o dues contribucions al Consell d'Europa.

stats