Política 29/06/2015

SDP presenta 16 esmenes als canvis legislatius per complir amb el Moneyval

La formació proposa especificar el significat de la menció del delicte de contraban com a origen de blanqueig

Ara Andorra
1 min

Andorra la VellaSocialdemocràcia i Progrés ha presentat un total de 16 esmenes als tres projectes de llei que el Govern ha presentat per complir amb les recomanacions del Moneyval en matèria de blanqueig de capitals i per incloure el delicte de contraban a la llista de delictes subjacents al de blanqueig.

Concretament, SDP ha esmenat tres punts del projecte de llei de modificació del Codi Penal per clarificar alguns conceptes com l'equivalència entre l'expressió béns o valors i la de fons, que ja es troba inclosa al Codi Penal de manera que s'adequa a les recomanacions del Grup d'Acció Financera (GAFI). Així mateix, es proposa especificar el significat de la menció del delicte de contraban com a origen de blanqueig perquè es refereixi concretament al de mitjans de pagament i altres delictes de contraban comesos fora del territori d'Andorra o el comès a Andorra segons s'especifica en el Codi Penal, que es refereix a l'exportació il·lícita.

SDP també ha presentat quatre esmenes al projecte de llei de modificació de la Llei de cooperació penal internacional, encaminades a millorar-ne la redacció o a aclarir conceptes com l'equivalència entre fons i béns i valors.

Finalment, Socialdemocràcia i Progrés ha presentat nou esmenes al projecte de llei de modificació de l'actuació de les companyies d'assegurances, la majoria d'elles per aclarir conceptes i millorar el redactat. En aquest cas, una de les esmenes va encaminada a precisar les condicions que han de complir les persones de reconeguda honorabilitat empresarial i professional.

stats