Política 09/05/2017

SDP acusa el Govern de no dir tota la veritat sobre les noves oficines d'Andorra Telecom

El grup mixt mantindrà aquesta setmana una reunió per tancar la qüestió de la consellera Sílvia Bonet

M. T.
2 min
Víctor Naudi i Jaume Bartumeu en roda de premsa / M.T.

Andorra la VellaSocialdemocràcia i Progrés ha acusat aquest dimarts el ministre Jordi Torres de no dir tota la veritat en relació al contracte de les oficines provisionals que ocupa actualment Andorra Telecom a la plaça de la Rotonda. El conseller general Víctor Naudi ha assegurat que hi ha diferències entre el que el ministre va respondre en sessió de control i el que es desprèn de la documentació aportada arran d'una demanda d'informació que va fer, com ara que el procés per buscar el local i demanar pressupostos va ser més curt del que inicialment es va dir, cosa que "pot conduir a pensar que el que es volia realment és anar a contractar aquesta determinada societat".

A més, ha assegurat que el lloguer es va començar a pagar des del desembre del 2015 i no des del novembre del 2016 com hauria indicat el ministre, i que el contracte de l'agent de seguretat encarregat del control de les oficines es va signar "curiosament" l'endemà de la sessió de control del desembre passat.

De la seva banda, el president d'SDP, Jaume Bartumeu, ha manifestat la seva indignació per "les contínues fallades de la xarxa" d'Andorra Telecom. En aquest sentit, Naudi ha afegit que primer caldria millorar el servei abans d'invertir en l'edifici The Cloud, una construcció que troba agosarada tenint en compte la situació financera del Govern i el fet que "els rendiments i possibilitats de negoci són molt aleatòries". Per tot plegat, ha parlat d'improvisació i de precipitació, i també ha criticat que el contracte de les oficines provisionals s'acabi al desembre del 2018, tenint en compte que "el més calent és a l'aigüera".

Jaume Bartumeu també ha insistit en la necessitat d'apropar Andorra a la Unió Europea, coincidint amb la celebració, aquest dimarts, del Dia d'Europa. En aquest sentit, ha lamentat la poca informació que reben des del Govern en relació a les negociacions per l'acord d'associació i també ha criticat el fet que el Brexit "serveixi de paraigües per a tots els alentiments". A més, el president d'SDP considera que el Govern ha decidit que la negociació "no avanci fins a les pròximes eleccions". Pel que fa a la voluntat d'incorporar a la Unió Duanera la resta de productes agrícoles exceptuant el tabac, Bartumeu es mostra partidari a aquesta opció, ja que en determinats productes, els importadors i exportadors podran estar "més en línia amb l'activitat comercial i mercantil moderna", i ha posat com a exemple el sector agrícola de San Marino.

Pel que fa a la continuïtat de Sílvia Bonet com a consellera a ple temps i representant al Consell d'Europa, Víctor Naudi ha indicat que aquesta setmana mantindran una trobada els cinc membres del grup mixt "per tancar la qüestió".

stats